Sebastian Rösler VaLePan uusi vahvistus lentopalloliigassa

Kuva: Hannu Moilanen

Lentopallon Mestaruusliigassa hallitseva mestari VaLePa täydentyy keskitorjuja Sebastian Röslerillä.

VaLePalla oli tarvetta verkon keskustaan, sillä Tuomas Hautala ja Mikko Karjarinta loukkaantuivat äskettäin. Karjarinta on sivussa ainakin tammikuun loppuun. Hautalan kausi on puolestaan ohi.

Saksalaisen Röslerin, 20 vuotta ja 197 senttimetriä, hankkimisesta VaLePa tiedotti torstaina.

Rösler on viimeksi edustanut TSV Haching München -joukkuetta. Haching ei selviytynyt pudotuspeleihin, joten Rösler oli vapaa hakemaan uusia haasteita urallaan.

– Pidän hyökkäämistä parhaana ominaisuutenani. Pystyn monenlaisiin ratkaisuihin eri tilanteissa ja nautin erilaisista hyökkäysyhdistelmistä passarin kanssa, Rösler valottaa.

Uutta keskitorjujaan etsiessään VaLePan päävalmentaja Janne Kangaskokko katseli paljon videoita ja päätyi lopulta Sebastian Rösleriin.

– Tarvitsimme hyvän torjujan, joka pystyy omaksumaan pelityylimme nopeasti, sanoo Kangaskokko.

– Hän on nuori, lupaava urheilija, jolla on tavoitteena kehittyä ja tulla paremmaksi lentopalloilijaksi. Sebastianin vahvuuksiin kuuluu kurinalainen torjuntapelaaminen, ja hyökkäystehojakin saadaan varmasti hyvin Mikko Eskon tarjoilusta.


ac store, lentopallo, ale, lentisale

VaLePan keskitorjujien ykkösnimi on Severi Savonsalmi, joka hankittiin täksi kaudeksi Savo Volleysta. Viime otteluissa sastamalalaisjoukkueessa on käynyt tuuraamassa seuran kakkossarjapelaaja Tuomas Tihumäki.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LiigaPlokin uusi päävalmentaja on Arto Oinas, 50. Hänen on määrä hoitaa tehtävää kauden loppuun asti.

Mikko Pesonen irtisanoutui LiigaPlokin valmentajan paikalta viime vuoden lopussa, ja Elina Salomäki kantoi hetken aikaa valmennusvastuun väliaikaispohjalta.


ac store, lentopallo, ale, lentisale

Oinas on valmentanut niin miehiä, naisia kuin junioreita. Pihtiputaalle hän siirtyy Karhulan Veikkojen miesten 1-sarjajoukkueesta.

– Olen seurannut kauden aikana LiigaPlokin tekemisiä. Joukkueessa on potentiaalia pärjätä paremmin. Olen valmis tekemään töitä sen eteen, että pelaamme playoffeissa. Luotan siihen, että joukkuetekemisen ja taktisen osaamisen parantamisella saadaan asiat kuntoon. On upeaa päästä valmentamaan Pihtiputaalla, sanoo Oinas.

LiigaPloki on voittanut 21 ottelustaan kahdeksan.

LP Viesti: Passari Viktoria Tutshashvili loukkaantui keskiviikkona vierasottelussa LP Kangasalaa vastaan. Hän jätti kentän neljännessä erässä. Toistaiseksi ei ole tietoa vamman vakavuudesta.