VaLePan loukkaantumistilanne yhä pahempi

Kuva: Hannu Moilanen

Lentopallon Mestaruusliigassa VaLePan loukkaantumistilanne pahenee. Joukkueelta on sivussa kaksi keskitorjujaa.

Tuomas Hautala loukkaantui aiemmin tällä viikolla ottelussa Raision Loimua vastaan. Loukkaantuminen osoittautui akillesjännevammaksi. VaLePa kertoo tiedotteessaan, että Hautala on poissa pelikentiltä koko loppukauden.

Lauantaina Mikko Karjarinta oli jalkavamman vuoksi poissa kokoonpanosta. Tuomas Tihumäki saatiin nopealla aikataululla VaLePan 2-sarjajoukkueesta paikkaamaan keskitorjujapulaa.

Vaikka lauantaina myös Alberto Cavasin oli sivussa, VaLePa voitti kotonaan Akaa-Volleyn suoraan erin 3-0. Erät päättyivät pistein 25-22, 25-15 ja 25-20.

VaLePan päävalmentaja Janne Kangaskokko on tyytyväinen joukkueensa reagoimiseen.

– Vaikka tuli kaksi loukkaantumista samalla viikolla, pystyttiin käsittelemään joukkueena asia hyvin ja saatiin samalla hieman aggressiivisuutta ja buustia kentälle. Tuomas Tihumäki tuli hienosti avuksi joukkueeseen, Kangaskokko kommentoi.

Kahden keskitorjujan ollessa poissa Severi Savonsalmi kantaa yhä suurempaa vastuuta VaLePan verkon keskustassa. Lauantaina hän pelasikin kenties parhaan VaLePa-ottelunsa. Liigaa hän on pelannut aiemmin Savo Volleyssa.

– Ollaan reenattu hyvin ja odotettiin kovaa peliä. Syötettiin itse hyvin, mikä vaikeutti varmasti vastustajan peliä, Savonsalmi paketoi lauantain kamppailun.

Lauantaina TUTO Volley kaatoi Karelian Hurmoksen 3-2 ja aiheutti vieraille neljännen perättäisen tappion. Vantaa Ducks voitti puolestaan Raision Loimun 3-1.

Savo Volley (18 ottelua) johtaa liigaa. Akaa-Volley (20) on toisena ja VaLePa (15) kolmantena.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LP Kangasala ja Pölkky Kuusamo ottivat odotetut voitot. Kangasala haki 3-0-voiton LP-Vampula-ottelusta. Pölkky taas löi kotikentällään OrPon niin ikään 3-0.

Pölkky johtaa sarjaa. Toisena on Kangasala ja kolmantena LP Viesti. Viestillä on kaksi ottelua vähemmän pelattuna kuin kärkikaksikolla.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu sunnuntaina otteluilla Loimu-Hurmos ja Woman Volley – OrPo.