VaLePalle ikävä loukkaantuminen lentopallon Mestaruusliigassa

Lentopallon Mestaruusliigassa VaLePan keskitorjuja Tuomas Hautala loukkaantui tiistaisessa ottelussa.

VaLePa pelasi kotonaan Raision Loimua vastaan. Kolmannessa erässä Hautala loukkasi oikeaa jalkaansa otettuaan vauhtia hyökkäykseen.

Hautala avustettiin välittömästi kentältä saamaan hoitoa. Hänen paikkansa kuusikossa otti vaihdossa aloittanut Mikko Karjarinta.

Koronaviruskriisin riepottelemassa lentopalloliigassa joukkueilla ei ole varaa poissaoloihin. Hautalan mahdollinen menettäminen joksikin aikaa tekisi pahan loven mestariehdokkaan vahvuuteen.

Kuluvalla kaudella Karjarinta ja Severi Savonsalmi ovat saaneet eniten vastuuta VaLePan verkon keskustassa, mutta Hautalakin on pelannut paljon.

Itse ottelussa VaLePa oli Loimua parempi erin 3-0. Erät Sastamalassa päättyivät pistein 25-22, 26-24 ja 25-17.

Loimulla olisi ollut hyvät mahdollisuudet saada parempikin tulos, mutta se olisi vaatinut jo tuloillaan ollutta toisen erän voittoa. Loimu oli parhaimmillaan kuuden pisteen johdossa. Eräpallokin oli tilanteessa 24-23, mutta isännät väänsivät erävoiton.

Kolmannessa erässä VaLePa oli huomattavasti vahvempi, eikä Hautalan loukkaantuminenkaan hidastanut vauhtia.

Joukkueiden pisteykköset olivat hakkurit: VaLePan Matias Tihumäki (18) ja Loimun Ali Fazli (14).

Ottelu oli molemmille vuoden ensimmäinen. VaLePa on liigassa neljäntenä ja Loimu seitsemäntenä. Savo Volley on kärjessä.