Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Pihtiputaan LiigaPloki lähtee lentopallon Mestaruusliigan vuoteen 2022 uudessa komennossa.

Vuoden 2021 toiseksi viimeisenä päivänä LiigaPloki kertoi, että Mikko Pesonen oli irtisanoutunut päävalmentajan tehtävästä. Hän teki työtä kevättalvesta 2020.

Pesonen nimitettiin LiigaPlokin päävalmentajaksi seuran ja Alessandro Lodin teiden erottua.

Kauteen 2021-2022 LiigaPloki lähti vahvasti uudistuneella joukkueella, joka nojasi ulkomaalaiseen pelaajaosaamiseen. Alkukaudella otteet olivat usein varsin vakuuttavia.

Myöhemmin syksyllä joukkueen tuloskunto alkoi yskiä, osin johtuen luottopelaaja Helena Elbäkin loukkaantumisesta. Vuoden vaihtuessa LiigaPlokilla oli kahdeksan voittoa ja 12 tappiota.

Vuoden 2021 kuudesta viimeisestä ottelustaan LiigaPloki voitti vain yhden. Pesosen irtisanoutuminen ei ole suuri yllätys, sillä valmentaja ei selvästikään saanut joukkuetta pelaamaan materiaalia vastaavalla tavalla.

LiigaPlokin pelaajista etenkin Anna Jefremenko ja Olena Napalkova kuuluvat liigan eliittiin. Elbäkin loukkaannuttua ryhmää vielä vahvistettiin Sydney Wetterstromilla.

Vuoden vaihduttua LiigaPloki ei ollut vielä kertonut, kuka valmennusvastuun ottaa. Jos otteluohjelmaan ei tule lisää muutoksia, LiigaPloki jatkaa kauttaan 6. tammikuuta Puijo Wolleyn vieraana.

Päivitys 3.1. Elina Salomäki toimii toistaiseksi LiigaPlokin päävalmentajana.

Rajun pelaajakriisin läpikäynyt Hämeenlinnan Lentopallokerho alkaa olla taas kuosissa. Uusin hankinta on kroatialainen Maja Burazer. Kokenut Burazer, 33, on pelannut useissa Euroopan maissa sekä Aasiassa.

– Olen nyt täällä ja olen siitä innoissani. Tunnen päävalmentajan (Giovanni Torchio), ja jokainen pelaaja on ottanut minut hienosti vastaan, Burazer sanoo.

Täydennykseksi Kerho on ottanut vahvuuteensa Roosa Raution. Passari on viimeksi kerännyt kannuksia Pohjois-Amerikan yliopistoliigassa.

Hämeenlinnan pelaajakriisi kärjistyi marraskuussa, kun maajoukkueen keskitorjuja Michaela Madsen loukkaantui. Madsenin lisäksi poissa ovat passari Dana Schmit (loukkaantuminen) ja keskitorjuja Daniela Öhman (siirtyi Italiaan). Lisäksi serbialaiset yleispelaajat Aleksandra Cveticanin ja Jelena Oluic lähtivät kotimatkalle.

Kauden alkamisen jälkeen Lentopallokerho on vahvistanut joukkuettaan myös valkovenäläisellä Vera Klimovitshilla ja brasilialaisella Nayaralla.

OrPo: Lotta Kukkonen ei jatka joukkueessa. Hän kokee kuluvan kauden henkilökohtaiseksi pettymykseksi.

– OrPo harmittelee Lotan päätöstä. Korostamme, että sopu on säilynyt kaiken aikaa, OrPon manageri Mika Putkisaari kommentoi somessa.

Lentopallon Mestaruusliigassa OrPo operoi varsin kapealla, 10 pelaajaa käsittävällä vahvuudella. Joukkue on silti sarjassa komeasti neljäntenä.