Top 10: Lentopallovuoden 2021 suurimmat uutiset

Italia otti EM-kultaa sekä miesten että naisten kisoissa. Kuva: CEV.eu

Kun lentopallovuosi 2021 on takana, avautuu sopiva tilaisuus katsoa, mitkä aiheet nousivat vuoden aikana suurimpiin otsikoihin.

Lentopallo.infossa kävi vuonna 2021 satoja tuhansia eri lukijoita. Suuri suosio vain vahvisti tosiasiaa, että ammattimaisesti, kattavasti ja säännöllisesti lentopalloa käsittelevälle suomenkieliselle medialle on suuri tilaus – kiitos kaikille kävijöille!

Seuraavassa listaamme kymmenen eniten lukijoita kerännyttä uutista/artikkelia menneeltä vuodelta.

10. Lentopalloseura Ettan sarjapisteet poistettiin

Oulun Ettan kausi Mestaruusliigassa 2021-2022 alkoi nihkeästi. Etta napsi alkukaudella neljä sarjapistettä, mutta ne poistettiin, koska Jakub Petrasin katsottiin olleen edustuskelvoton ensimmäisissä otteluissa. Myöhemmin Petras jätti Ettan.

9. Suomi sai maailmanmestari Puolan vastaan

Lentopallon EM-kisat nostattivat ennätyksellisen kävijäliikenteen Lentopallo.infoon. Kun pudotuspeleissä Suomelle tuli vastaan kisojen pääjärjestäjä ja hallitseva maailmanmestari Puola, ennakkojuttumme herätti kiinnostusta.

8. Suomen naisten EM-vastustajat selville

Suomen naisten maajoukkue läpäisi keväällä EM-karsinnat ja eteni EM-lopputurnaukseen. Lukijat olivat luonnollisesti innoissaan, kun ottelupaikkakunta ja vastustajat selvisivät toukokuussa.

7. Isabelle Haak pelimatkalle Suomeen

Naisten EM-kisojen sensaatio oli Ruotsi, joka eteni hakkuritähti Isabelle Haakin vauhdittamana upeasti puolivälieriin. Syksyllä varmistui, että Haakin edustama VakifBank Istanbul tulee LP Salon vieraaksi Mestarien liigassa.

6. Tuomas Sammelvuo lentopallon olympiamitalistin valmentajana

Sammelvuon valmentama ROC saavutti Tokiossa olympiahopeaa. Loppuottelussa oli Ranska parempi. Matkan varrella ROC kaatoi muun muassa huippumaat Brasilian (kahdesti) ja Yhdysvallat.

5. Suomen EM-rinki julkistettiin

Suomen lentopallomaajoukkueen valmentaja Joel Banks tiimeineen julkisti alustavan EM-ryhmän jo huhtikuussa. Ringissä oli tukku yllätyksiä, ja joukkue muuttuikin melko paljon ennen syyskuun alussa käynnistyneitä EM-kisoja.

4. Nuoren lentopalloilijan kuolema

Marraskuussa saatiin suru-uutinen Alija Hambikovan ennenaikaisesta kuolemasta. Vielä edellisessä kuussa pelannut Hambikova menehtyi sairastettuaan leukemiaa, ja hänellä oli selkäydinkanavan kasvain. Hambikova oli vain 21-vuotias.

3. Lentopallon sääntömuutokset

Helmikuussa kansainvälinen lentopalloliitto FIVB tiedotti, että lentopalloon tulee runsaasti sääntömuutoksia. Yksi muutoksista on se, että liberokin voi toimia joukkueen kapteenina.

2. Sakari Mäkinen ja Miki Jauhiainen määrättiin sivuun

Suomen EM-joukkueessa koettiin pienimuotoista draamaa kesken kisojen, kun Sakari Mäkinen ja Miki Jauhiainen joutuivat hetkeksi sivuun koronavirusriskien vuoksi. Kaksikko pääsi Suomen onneksi palaamaan ryhmään.

1. Näin Venäjällä reagoitiin Sammelvuon joukkueen EM-esitykseen

Loistavan olympiaesityksen jälkeen Sammelvuon valmentama joukkue (nyt taas tutummin Venäjä) ei saanut itsestään parasta irti EM-kisoissa. Odotukset alittanut suoritus otettiin Venäjällä melko tyynesti vastaan.

Hyvää uutta vuotta – sydämellisesti tervetuloa sivustollemme myös vuonna 2022!