Näin Venäjällä reagoitiin Sammelvuon joukkueen ennenaikaiseen putoamiseen

Kuva: FIVB

Tuomas Sammelvuon valmentama joukkue eteni olympialaisissa aina hopeamitaliin asti, mutta lentopallon EM-kisoissa 2021 menestys jäi tulematta.

Sammelvuon valmentama ROC kaatui olympialoppuottelussa Ranskalle. EM-kisoissa, nyt tutummalla nimellä Venäjä, noutaja tuli Puolan muodossa puolivälierissä.

Hallitseva maailmanmestari Puola kukisti Venäjän tiistain myöhäisillassa erin 3-0. Toista erää lukuun ottamatta Puola oli ylivoimainen.

EM-kentillä Venäjän takki oli tyhjä. Vaikka joukkue pelasi oivallista lentopalloa ajoittain, ei siitä ollut vastusta maanosan kovavireisimmille.

– Venäjä antoi yhtä ottelua lukuun ottamatta erän tai kaksi erää vastustajille. Pelaaminen oli epätasaista. Se johtui paljolti siitä, että päähakkurit Maksim Mihailov ja Viktor Poletajev olivat poissa joukkueesta, kirjoitti RIA Novosti.

Paremmin yleispelaajana tunnettu Egor Kliuka pelasi hakkurina erinomaisesti. Puolan mahdin edessä sekään ei riittänyt.

– Venäjä sai aplodeja jopa Puolan faneilta, mutta voiton mahdollisuuksia ei ollut. Näissä kisoissa Venäjä ei näyttänyt mitalihaastajalta, Championat näkee.

Myös viime EM-kisat menivät Venäjältä Sammelvuon alaisuudessa alakanttiin. Suomalaisella on toki loistavat näytöt joukkueen valmentamisesta: Volleyball Nations Leaguen voitto, olympiakarsintojen voitto ja olympiahopea.

– Emme voi piiloutua olympiafinaalin ja -hopean taakse ikuisesti, se on jo sysättävä syrjään, Sammelvuo sanoi Sport-Ekspressin haastattelussa.

– Nyt olo on tyhjä. Olisimme voineet pelata paremmin. Nyt täytyy jo hengittää ulos. Olympialaisten jälkeen olin täysin puhki, mutta nyt haluaan työskennellä vain rajummin, kertoi suomalaisluotsi.

Sammelvuo valmentaa Venäjän liigassa Pietarin Zenitiä. Joukkueen nimimiehiä ensi kaudella ovat muiden muassa Kliuka, Poletajev, Ivan Jakovlev, Tine Urnaut ja Jenia Grebennikov.

Tiistai-illan aiemmassa puolivälierässä hallitseva Euroopan mestari Serbia voitti Alankomaat alle puolessatoista tunnissa ja suoraan erin 3-0. Viimeiset lentopallon EM-kisojen 2021 välieräjoukkueet varmistuvat keskiviikkoisissa puolivälieräkamppailuissa Italia-Saksa ja Tshekki-Slovenia.