Sammelvuon joukkue katkeralle kotimatkalle lentopallon EM-kisoista

Kuva: FIVB

Lentopallon EM-kisoissa 2021 ovat kaksi ensimmäistä välieräjoukkuetta selvillä. Ne ovat Serbia ja Puola.

Tuomas Sammelvuon valmentaman Venäjän tie katkesi tappioon Puolalle tiistaina. Hallitseva maailmanmestari Puola teki Venäjästä selvää erin 3-0. Virallista otteluaikaa kului vain 84 minuuttia.

Kotikentällään Gdanskissa pelannut Puola vei puolivälieräottelun erät pistein 25-14, 26-24 ja 25-19.

Venäjä jäi alussa Puolan väkivahvan ja suoritusvarman pelaamisen jalkoihin. Puolalle tuli toiseen erään pieni virhesuma, jonka ansiosta Venäjä pystyi pelaamaan yhden tasapäisen erän. Kolmannessa Puola oli taas omissa sfääreissään.

Sammelvuo yritti löytää uutta kipinää kokoonpanoa sekoittamalla. Passari Pavel Pankov ja yleispelaaja Fjoror Voronkov tulivat rohkeasti sisään, mutta Gdanskin kovaäänisessä hallissa ei ollut mitään tehtävissä.

Yleispelaaja Wilfredo Leon oli ottelun hahmo. Hän hoiti aloitussyötön vastaanoton luotettavasti ja moukaroi Puolalle hyökkäyspisteitä nelospaikalta ja kolmen metrin viivan takaa. Leon ja hakkuri Bartosz Kurek tekivät molemmat 14 pistettä.

– Pelaamme todella hyvää lentopalloa, mutta emme ole vielä parhaalla tasollamme. Olemme valmiit taistelemaan mitalista, Puolan keskitorjuja Jakub Kochanowski ilmoitti.

Egor Kliuka pelasi taas hyvin Venäjän hakkurina (14 pinnaa). Tulituki jäi auttamattoman vähäiseksi.

Venäjän putoamisen myötä olympialaisten kärkikaksikko on EM-kisoista ulkona. Olympiavoittaja Ranska hävisi maanantaina Tshekille.

Tiistai-illan aiemmassa puolivälierässä hallitseva Euroopan mestari Serbia voitti Alankomaat alle puolessatoista tunnissa ja suoraan erin 3-0.

Ilmiömäinen yleispelaaja Uros Kovacevic teki Serbialle 15 pistettä. Alankomaiden hakkuri Nimir Abdel-Aziz viimeisteli 14 pinnaa. Nikola Jovovic, Serbian passari, oli tyytyväinen illan antiin.

– Keskittyminen oli avainasemassa. Aloitimme ottelun hyvällä asenteella. Lupasimme toisillemme etukäteen, ettei tämä ole viimeinen ottelumme näissä kisoissa. Pystyimme pitämään aisoissa Nimirin, joka on loistava pelaaja, Jovovic sanoi.

Viimeiset välieräjoukkueet varmistuvat keskiviikkoisissa puolivälieräkamppailuissa Italia-Saksa ja Tshekki-Slovenia.