Sensaatio lentopallon EM-kisoissa

Kuva: CEV.eu

Lentopallon EM-kisoissa 2021 ratkesivat maanantaina kaksi viimeistä puolivälieräjoukkuetta. Jatkoon menivät Slovenia ja yllättäjä Tshekki.

Ostravassa käydyssä kamppailussa Tshekki teki sensaation ja voitti olympiavoittaja Ranskan. Ottelu päättyi erin 3-0.

– Uskomattoman hienoa voittaa kotikentällä tämän hienon yleisön edessä. Olen todella onnellinen, molemmat joukkueet pelasivat vieläpä erittäin hyvää lentopalloa, sanoi Tshekin Adam Bartos.

Jiri Novakin valmentama Tshekki vei ensimmäiset erät pistein 25-22 ja 25-19. Kolmannesta tuli massiivinen trilleri, joka päättyi isännille 34-32. Ottelun päätuomarina toimi Suomen Kenneth Aro.

Tshekin pisterohmu oli Jan Hadrava (18), mutta voiton salaisuus oli joukkuepelissä: railakkaassa pelitempossa, hurjassa voittamisen palossa ja rohkeissa ratkaisuissa.

Ranska sananmukaisesti kalpeni Tshekin käsittelyssä. Olympiavoittaja ei saanut itsestään parasta irti, ja esimerkiksi tähtipelaaja Earvin Ngapeth näytti tavalliselta kuolevaiselta.

Tappio on raskas meritoituneelle valmentajalle Bernardo Rezendelle. EM-kisat olivat hänelle ensimmäinen koitos Ranskan päävalmentajana.

Slovenia voitti Kroatian. Ottelu päättyi erin 3-1.

Slovenia on hallitseva EM-hopeamitalisti, joten tulos ei ole yllätys. Ottelu tarjosi toki paljon mielenkiintoisia hetkiä.

Altavastaaja Kroatia taisteli rohkeasti. Varsinainen kohokohta tuli kolmannessa erässä. Slovenia johti pistein 19-18 ja oli menossa erä- ja otteluvoittoon. Sitten syöttämään tuli Kroatian Leo Andric.

Andric paiski yhdellä syöttövuorolla tukun ässiä ja muita vaikeita aloitussyöttöjä ja vei Kroatian erävoittoon pistein 25-19. Andric teki ottelussa peräti yhdeksän ässää.

Ottelun jälkeen Slovenian Jan Kozamernik myönsi, että tilanne oli vaikea.

– Hänellä oli mahtava putki siinä, emme pystyneet puolustamaan. Onneksi neljännessä erässä pystyimme taas pelaamaan joukkueena. Mahtava voitto, varsinkin, kun Kroatia on meille paikallisvastus, Kozamernik kommentoi.