Tuomas Sammelvuosta lentopallon olympiamitalisti

Julkaistu 26.7., päivitetty 7.8. Kuva: FIVB

Tuomas Sammelvuon valmentama ROC saavutti hopeaa Tokion olympialaisten lentopalloturnauksessa.

Loppuottelussa lauantaina Ranska löi ROC:n erin 3-2. Torstaisessa välieräottelussa ROC kaatoi olympiavoittaja Brasilian. Ottelu päättyi erin 3-1.

Varsinkin kolmas erä oli huima voimannäyttö. Brasilia johti pistein 23-19, mutta ROC nousi 26-24-erävoittoon.

Hakkuri Maksim Mihailov oli jäälleen ROC:n luottopelaaja ja teki joukkueen parhaana 22 pistettä. Brasilian pisteykkönen oli Leal 18 merkinnällään.

Loppuottelussa ROC taistelee olympiakullasta joko Ranskaa tai Argentiinaa vastaan.

ROC meni lohkovoittajana puolivälieriin . Puolivälierissä ROC voitti Kanadan. Tiistainen ottelu päättyi 3-0.

Sunnuntaina ROC päätti alkulohko-ottelunsa 3-0-voittoon Tunisiasta. Keskiviikkona ROC otti loistavan voiton Tokion olympialaisten lentopalloturnauksessa. ROC voitti Brasilian suoraan erin 3-0.

Erät päättyivät pistein 25-22, 25-22 ja 25-20. Brasilia on lentopallon maailmanlistan ykkönen ja hallitseva olympiavoittaja.

Dimitri Volkov pelasi loistavasti ja teki ROC:lle 19 pistettä. Brasilian pisteykkönen oli Lucas yhdeksällä merkinnällään.

ROC avasi kisat voitolla Argentiinasta. Maanantaina ROC kaatoi kivikovan USA:n joukkueen erin 3-1.

ROC oli matkalla jo suoraan 3-0-voittoon vietyään kaksi ensimmäistä erää (25-23, 27-25). USA virittäytyi kolmanteen erään (25-21), mutta neljännessä ROC oli jälleen vahvempi (25-23).

Dimitri Volkov oli ROC:n tykki 16 pisteellään. Loistavaan olympiakuntoon äitynyt Taylor Sander teki 17 pinnaa USA:lle.

Venäjä on maana suljettu olympialaisista, mutta venäläisistä pelaajista koostuva ROC nostaa tunteita. Duuman johtohahmo, kansanedustaja Dmitri Svishtshev hehkutti tulosta.

– Todella hieno voitto! Kaikki tietävät, että USA, Brasilia ja Italia ovat maailman parhaita. Täytyy silti muistaa, että menossa ovat vasta alkulohkot. Asiaa ei tule myöskään politisoida tai liioitella, Svishtshev sanoi Sport-Expressille.

Lentopallo on globaaleissa joukkuepalloiluissa kenties Tokion ykköslaji, koska kaikki huippumaat pelaavat parhailla joukkueillaan. ROC:n ja USA:n ohella ennakkosuosikkeihin kuuluvat Puola ja hallitseva olympiavoittaja Brasilia.