Lentopallon Mestaruusliigan ilopilleri ajautui tappioputkeen, mutta ”Hurmos tulee vielä”

Loimun Ali Fazli jatkaa vahvasti. Kuva: Hannu Tuominen

Oivallisen syyskauden jälkeen Karelian Hurmos on joutunut tukalimpaan tilanteeseensa lentopallon Mestaruusliigan kaudella.

Hurmos on hävinnyt viisi ottelua perättäin ja voittanut vain yhden seitsemästä viime kamppailustaan.

Sunnuntaina vaikeudet jatkuivat Raision Loimun vieraana. Loimu voitti kotiottelunsa erin 3-1.

Hurmoksen hakkuri Eetu Häyrinen esiintyi erittäin vahvasti, mutta tällä kertaa hän ei saanut riittävää tukea. Kaikilla muilla pelaajilla teholukema jäi alle viiteen pisteeseen.

– Pikkaisen liikaa virheitä tuli, ei meidän pelaamisemme kestä noin suurta virhemäärää. Se käänsi ottelun tänään. Palataan vain salille ja tehdään sovittuja asioita, niin tie on ylöspäin. Hurmos tulee vielä, Häyrinen linjasi ottelun jälkeen.

Päävalmentaja Matti Alatalo on mies Hurmoksen hyvän kauden takana.

– Raskas kuukausi tuloksellisesti. Tasaisuus ei meillä oikein pysy, joten on jatkettava työntekoa ja mentävä eteenpäin. Tänään oli pienten marginaalien peli, ja pelasimme laadukkaampaa lentopalloa kuin eilen (2-3-tappio TUTO Volleylle), näki Alatalo.

Loimu puolestaan palasi voittokantaan kahden tappion jälkeen ja otti vuoden 2022 ensimmäisen voittonsa. Hakkuri Ali Fazli (19 pistettä) ja yleispelaaja Kristaps Smits (13) olivat mainiolla pelipäällä.

Savo Volley (18 ottelua) johtaa liigaa. Akaa-Volley (20) on toisena ja VaLePa (15) kolmantena.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa rovaniemeläinen Woman Volley kärsi 0-3-tappion kotonaan Oriveden Ponnistukselle. Kaikki kolme erää olivat tasaiset. OrPon tähti Ariana Pirv oli sunnuntaina tasoonsa nähden heikko, mutta Netta Rekola, Annukka Paloniemi ja Ada Aronen pelasivat väkevästi. Passit jakeli Nea Luntamo.

WoVon pyssy oli tutusti Saana Lindgren, joka ehti nyt 13 pisteeseen.

Pölkky Kuusamo johtaa sarjaa. Toisena on LP Kangasala ja kolmantena LP Viesti. Viestillä on kaksi ottelua vähemmän pelattuna kuin kärkikaksikolla.