Selvennys Kaisa Alangon siirtymisestä Italian lentopalloliigaan

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Kaisa Alanko siirtyy huipputason lentopallosarjaan, Italian liigaan.

Alangon uusi joukkue on Vallefoglia. Ryhmä (koko nimeltään ytimekkäästi Megabox Ondulati Del Savio Vallefoglia) on 14 joukkueen sarjassa 11:ntenä.

Vahvistamattomia tietoja Alangon siirrosta on liikkunut jo jonkin aikaa. Vihdoin keskiviikkona Vallefoglia tiedotti pelaajahankinnan toteutumisesta.

Passarina pelaava Alanko, 29, on Suomen viime vuosien huomattavimpia lentopalloilijoita. Urheilutoimittajain liitto valitsi hänet vuoden lentopalloilijaksi 2020.

Alangolla on suuri osuus siinä, että Suomen naisten lentopallomaajoukkue on edennyt EM-lopputurnaukseen kahdesti perättäin. Hän johtaa hyökkäyspeliä vahvasti ja on myös hyvä kenttäpuolustaja. Verrattain vähäisestä pituudestaan huolimatta Alanko on kelvollinen torjuja.

Viime aikoina Alangon seurajoukkue on vaihtunut tiuhaan. Viime kauden hän päätti Ranskan liigan Nantesissa. Passari avasi kuluvan kauden pätkäkomennuksella Puolassa, ja nyt edessä ovat haasteet Italiassa.

– Minut on otettu vastaan erittäin hyvin. Joukkueessa on hyvä ilmapiiri, tunnelma oli heti kuin perheessä. En ole kuitenkaan tavannut vielä kaikkia, koska osa on koronaviruksen vuoksi karanteenissa, Alanko kertoi Vallefoglian tiedotteessa.

– Tiedän sarjatilanteen ja tulen joukkueeseen kesken kauden, mutta minulla ei ole paineita. Tulin tänne auttamaan, tuomaan uutta energiaa ja antamaan uutta rytmiä pelaamiseen.

Alangon uusista joukkuetovereista kova sana on Sinead Jack-Kisal, joka johtaa Italian liigan keskitorjujapörssiä. Tatjana Kosheleva on puolestaan yleispelaajien tilastossa neljäntenä.

– Joukkueessa on hyviä kansainvälisen tason pelaajia. Nyt täytyy pitää hauskaa kentällä ja pelata hyviä otteluita.

– Unelma toteutuu, kun pääsen Italiaan pelaamaan. Kun kuulin Vallefoglian kiinnostuksesta, sanoin heti, että tulen niin pian kuin minua tarvitaan. Lähdinkin heti matkaan, kun kutsu tuli, kertoo Alanko.

Italia on lentopallon hallitseva Euroopan mestari sekä miehissä että naisissa. Maan sarjat kuuluvat maailman tasokkaimpiin.  Tällä kaudella Alanko on toinen suomalaispelaaja Italian liigassa. Keskitorjuja Daniela Öhman edustaa Bergamon joukkuetta.

Vaasalaislähtöinen Alanko on pelannut kansainvälisillä kentillä Puolassa (Radom), Ranskassa (Nantes) ja Saksassa (Schwerin, Münster, Wiesbaden).