Sivula ja Ropponen: 70 pistettä yhteen otteluun

Kuva: Akaa-Volley

Lentopallon Mestaruusliigassa Hurrikaani-Loimaa on noussut kovavireisimpien joukkoon.

Hurrikaani on viiden ottelun kuntopuntarilla tasoissa kärkijoukkueiden – Savo Volleyn ja VaLePan – kanssa. Kaikki ovat koonneet viiteen viime otteluunsa yhteensä 12 sarjapistettä.

Tiistaina Hurrikaani antoi vahvan näytön kaatamalla kotonaan Akaa-Volleyn erin 3-2. Loimaalaisjoukkue nousi voittoon oltuaan erin 0-2 tappiolla.

Loimaalla nähtiin viisi tiukkaa erää. Kahden ensimmäisen loppuhetkillä Hurrikaanilta katosi hyökkäysterävyys, mutta sen jälkeen ote ei herpaantunut. Hurrikaani vei kolme viimeistä settiä: 25-22, 26-24, 16-14.

Hurrikaanin Antti Ropponen ja Akaan Urpo Sivula vastasivat huimasta hakkuritulituksesta. Kumpikin kokosi 35 pistettä ja päätti hyökkäyksensä pisteeseen yli 50-prosenttisesti. Sivula olisi odottanut itseltään vieläkin parempaa.

– Olisi voinut olla vähän erinäköinen peli, jos en olisi itse sutannut niin paljon kolmannesta erästä eteenpäin, Sivula virnisti lehdistötilaisuudessa.

– Voi laskeskella, paljonko tuli virheitä. Mutta oli siinä paljon hyvää kuitenkin verrattuna vaikka edelliseen peliin (0-3-tappio VaLePalle). Kaksi ensimmäistä erää olivat perusrauhallista pelaamista. Tehtiin niitä asioita, joista lentopallo on tunnettu. Hihalyönti, sormilyönti ja sitten mahdollisimman hyvä hyökkäys. Lähti sitten kuitenkin vähän laukalle.

Ottelussa kohtasivat passariveljekset, Hurrikaanin Santeri Välimaa ja Akaan Anton Välimaa. Hurrikaanin hyökkäyspaikoista Santeri jakeli 40 prosenttia Ropposelle.

– Suuri kiitos Santerille luottamuksesta, oli mukava pelata. Eivät lyönnit niin korkealta lähteneet, mutta jostain sieltä ohitse ja välistä ne menivät, Ropponen kuvaili.

– Kahden ensimmäisen erän lopuilla puuttui terävyys. Sitten keskityimme enemmän perusjuttujen laatuun ja fiksuun pelaamiseen. Se riitti tänään.

Hakkureiden ja passareiden lisäksi yleispelaajaosastolta löytyi onnistujia. Hurrikaanin Luka Marttila (+13) ja Akaan Kristo Kollo (+12) esiintyivät varsin tehokkaasti.

Lentopallon Mestaruusliigassa on ottelumäärissä jopa kuuden ottelun heittoja, joten parhaiten tilannetta kuvaa sarjapisteiden ottelukohtainen keskiarvo. Siinä VaLePa on ykkönen (2,60) ja Savo Volley (2,44) kakkonen. Lähimmät haastajat ovat Akaa (1,95) ja Kokkolan Tiikerit (1,90).

Hurrikaani-Loimaa on voittanut 20 ottelustaan alle puolet, yhdeksän, mutta nyt meneillään oleva nousukunto vienee joukkueen kohti kärkipäätä pudotuspelien lähestyessä.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu keskiviikkona kahdella miesten ja kahdella naisten kamppailulla.