Sammelvuolta poikkeuksellisia ratkaisuja lentopallon Mestarien liigassa

Kuva: CEV.eu

Tuomas Sammelvuon valmentama Pietarin Zenit kärsi tappion lentopallon Mestarien liigan erikoisessa ottelussa tiistaina.

Zenit isännöi alkulohkon kolmannen ottelukierroksen mittelössä Vojvodina Novi Sadia. Zenitillä oli alla kaksi voittoa, Novi Sadilla kaksi tappiota. Novi Sad vei voiton suoraan 3-0-tuloksella.

Molemmilla joukkueilla oli ottelun alla runsaasti pohdittavaa, sillä poissaoloja oli paljon. Zenitiltä puuttuivat muiden muassa tähtitason pelaajat Jegor Kliuka ja Viktor Poletajev.

Sammelvuo punoi varsin erikoisen ratkaisun: paremmin liberona tunnettu Jenia Grebennikov pelasi yleispelaajana. Tine Urnaut, yksi Euroopan parhaista yleispelaajista, puolestaan puki liberopaidan ylleen.

Grebennikovin päävastuu oli luonnollisesti aloitussyötön vastaanotossa, ja hyökkäyspelissä hän sai vain yhdeksän passia koko ottelussa. Zenitin suuri yksinäinen oli Fjodor Voronkov, joka viimeisteli 18 pistettä.

Eemi Tervaportti: Suomalaispassarin edustama Jastrzebski Wegiel varmisti ensimmäisenä joukkueena paikan lentopallon Mestarien liigan pudotuspeleihin. Jastrzebski voitti kotonaan Knack Roeselaren 3-0.

Tervaportti piipahti kentällä kolmannessa erässä. Suomalaiselle ei heru paljon peliaikaa, sillä päävastuun kantaa Benjamin Toniutti, yksi pelipaikan parhaista maailmassa.

Jastrzebski on voittanut kaikki neljä otteluaan puhtaasti 3-0.

Aaro Nikula: Benficalle tuomittiin 0-3-tappio Berlin RV:tä vastaan, koska portugalilaisjoukkueessa oli havaittu koronavirustapauksia. Nikula pelaa Benficassa ensimmäistä kauttaan.

Lauri Kerminen, Veeti Nikkinen ja Joel Banks: Moskovan Dynamo (Kerminen) isännöi Mestarien liigassa keskiviikkona Maaseikia (Nikkinen, Banks).

Lentopallon Mestaruusliiga tiistaina

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Nurmon Jymy voitti kotikentällään Kuortaneen erin 3-1. Kuortaneen nuoret ovat hävinneet kaikki varsinaisia liigajoukkueita vastaan pelaamansa kamppailut, mutta valmentaja Nikolas Buserilla on aihetta tyytyväisyyteen.

– Olen todella, todella iloinen siitä suuresta loikasta, jonka tänään teimme. Hyökkäyksemme oli ensimmäisessä ja toisessa erässä todella korkealla tasolla, parempi mitä se on ollut aikaisemmin, kommentoi Buser.

– Meillä oli tammikuussa jakso, jonka aikana pystyimme keskittymään harjoitteluun, ja se näkyi tänään pelissä, Buser lisäsi.

Jymyn valmentaja Kari Raatikainen huomioi joukkueensa pelanneen verrattain varovaisesti.

– Sanoin pelaajille ottelun jälkeen, että peli on aika vaikeaa, jos meillä on paljon hävittävää. Paine kasvaa. Kun vastustaja teki 20 syöttövirhettä, helpotti se meidän pelaamistamme. Olen varma, että kolmas erä olisi mennyt heille, mikäli virheitä olisi ollut puoletkin vähemmän, arvioi Raatikainen.