Puheet Tiikerien konkurssista saivat Kokkolan lentopalloyhteisön reagoimaan positiivisesti

Kuva: CEV.eu

Lentopalloseura Kokkolan Tiikerit on yksi monista urheiluseuroista, jotka ovat joutuneet ahtaalle koronaviruspandemian myötä. Tiikerit tähdentää kuitenkin jatkavansa toimintaansa normaalisti.

Viime viikolla Tiikerien taloustilanne nousi framille. Iltalehti nosti asian ensimmäisenä esiin ja uutisoi, että verottaja hakee Tiikereitä konkurssiin.

Perjantaina Tiikereiden johtokunta julkaisi tiedotteen ja toi seuran näkökulmaa esiin.

– Teemme töitä sen eteen, että konkurssiuhkaa ei tarvitse laittaa käytäntöön seuran osalta, tiedotteessa sanottiin.

– Velkojiin on olemassa hyvät neuvotteluyhteydet, ja seuralla on olemassa suunnitelma taloustilanteen parantamiseksi.


ac store, lentopallo, ale, lentisale

Keväästä 2020 lähtien urheilu, yhtenä osana lentopallon Mestaruusliiga, on ollut tukalassa tilanteessa. Mestaruusliigassa
kausi 2019-2020 jouduttiin keskeyttämään, ja kaksi seuraavaakin kautta ovat kärsineet. Viime aikoina on jouduttu pelaamaan tyhjille katsomoille.

Koska pääsylippumyynti muodostaa tärkeän tulovirran, monet lentopalloseurat ovat pandemiatilanteen vaikeuduttua käynnistäneet tukikampanjoita. Niin teki myös Tiikerit. Kokkolassa oltiin hyvin hereillä, ja tukilippuja lauantaiseen Tiikerit – Team Lakkapää -otteluun myytiin yli 400 kappaletta.

– Tämän viikon uutisointi on saanut kannattajamme ja yrityskumppanimme puhaltamaan entistä enemmän yhteen hiileen, Tiikerit huomioi tiedotteessaan.

– Tiikerit jatkaa toimintaansa normaalisti. Johtokunta, toimihenkilöt ja yrityskumppanit tekevät taustalla valtavasti työtä sen eteen, jotta joukkue ja staff voivat keskittyä rauhassa urheilulliseen puoleen.


ac store, lentopallo, ale, lentisale

Urheilullisesti Tiikerit onkin ollut nosteessa jo pidemmän aikaa. Päävalmentaja Mikko Keskisipilän johdolla joukkue eteni viime keväänä komeasti SM-pronssille. Kuluvalla kaudella Tiikerit on ollut kärkikolmikon (Savo Volley, Akaa-Volley, VaLePa) varteenotettavin haastaja.

Tulevana viikonloppuna Tiikerit esiintyy lentopallon Suomen cupin lopputurnauksessa Tampereella ja kohtaa välierissä Hurrikaani-Loimaan.

Vuonna 2011 lentopallon pääsarjaan noussut Kokkolan Tiikerit vietti tähänastisia parhaita menestysvuosiaan 2010-luvulla pian nousunsa jälkeen. Neljän kauden sisään tuli kolme SM-kultaa ja yksi SM-hopea.