”Antaa meille hyvän panoksen” – lentopalloilija Kaisa Alankoon uskotaan huippuliigassa

Lentopalloilija Kaisa Alanko on päässyt debytoimaan huipputasoisessa Italian liigassa.

Alangon siirtyminen Vallefoglian joukkueeseen varmistui keskiviikkona 12. tammikuuta. Saman viikon sunnuntaina hän teki ensiesiintymisensä uuden joukkueen väreissä.

Alanko sai heti paikan aloituskokoonpanoon. Hän oli aloituksessa kahdessa ensimmäisessä erässä, mutta teki myöhemmin tilaa Virginia Berasille. Vallefoglia hävisi vieraissa Busto Arsiziolle erin 0-3.

Vallefoglian leirissä suomalaispassarin mukaantuloa luonnehditaan positiiviseksi, ja hänen koetaan sopeutuvan joukkueen taktiikkaan hyvää vauhtia.

– Uusi passari tuli vain viisi päivää sitten, joten vielä tarvitaan aikaa, huomautti päävalmentaja Fabio Bonafede.


ac store, lentopallo, ale, lentisale

Tatjana Kosheleva toimii Vallefoglian kapteenina ja kuuluu joukkueen avainpelaajiin.

– Olemme saaneet uuden passarin, joka antaa meille hyvän panoksen. Katson luottavaisena eteenpäin. Meidän on vain tehtävä ahkerasti töitä joka päivä ja yritettävä parantaa pelaamistamme, Kosheleva kommentoi.

Viime aikoina Alangon seurajoukkue on vaihtunut tiuhaan. Viime kauden hän päätti Ranskan liigan Nantesissa. Passari avasi kuluvan kauden pätkäkomennuksella Puolassa, ja nyt käsillä ovat haasteet Italiassa. Vaasalaislähtöinen Alanko, 29, on pelannut kansainvälisillä kentillä myös Puolassa (Radom), Ranskassa (Nantes) ja Saksassa (Schwerin, Münster, Wiesbaden).

Sammelvuon joukkue voittoputkessa

Tuomas Sammelvuon valmentama Pietarin Zenit on innostunut Venäjän lentopalloliigassa voittokulkuun. Zenit paistattelee kuuden ottelun mittaisessa voittoputkessa. Parempi putki on vain liigakärki Kazanin Zenitillä.


ac store, lentopallo, ale, lentisale

Viikonvaihteessa Pietarin Zenit voitti vieraissa Jugran erin 3-1. Tutulla yleispelaajan paikallaan pelannut Jegor Kliuka esiintyi mahtavasti. Hän teki 24 pistettä ja saavutti teholukeman +17.

– Tiesimme, ettei tästä ottelusta tule mitään helpolla. Hyökkäyksemme ei toiminut niin kuin sen piti, joten vastustaja voitti ensimmäisen erän ansaitusti. Muissa erissä hyökkäys oli melko hyvä, samoin torjunta ja puolustus. Hallitsimme ottelua, Sammelvuo kertasi.

Suomen valmentajat -yhdistys valitsi Sammelvuon viime vuoden parhaaksi valmentajaksi Suomessa. Maininnan kunniaksi Sammelvuo palkittiin myöhemmin myös kansallisessa urheilugaalassa.


ac store, lentopallo, ale, lentisale

Lauri Kermisen edustama Moskovan Dynamo löi Orenburgin vieraissa 3-1 ja pidensi voittoputkensa neljään kamppailuun. Kerminen ei pelannut.

Vain yhden ottelun hävinnyt Kazanin Zenit johtaa Venäjän lentopalloliigaa.