Loimu etenee voittoputkessa, vaikka Team Lakkapää osoittaakin piristymisen merkkejä

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigan tiistaiviihteestä vastasivat Team Lakkapää ja Rovaniemellä vieraillut Raision Loimu.

Loimu jatkoi hyvää tuloskuntoaan ja korjasi voiton erin 3-1. Voitto on raisiolaisryhmälle neljäs perättäinen.

Vaikka Team Lakkapää näyttää juuttuneen sarjan häntäpäähän, ei joukkueen potentiaalia sovi aliarvioida. Ryhmä hitsautuu ottelu ottelulta ja omaa täydet mahdollisuudet nousta pois karsintavyöhykkeeltä. Tiistaina isäntäjoukkue taisteli toisen erän voittoon hurjin pistein 32-30. Kolmas setti kääntyi puolestaan Loimulle 28-26.

Lakkapään valmentaja Luis Salgado lähetti saman aloituskokoonpanon jokaiseen erään. Kotijoukkueen tehokkaimmaksi nousi keskitorjuja Atro Berg lukemalla +10. Berg napsi komeat seitsemän torjuntapistettä. Fredric Gustavsson hakkuroi 18 pistettä.

ac store, lentopallo, ale, lentisale

– Seitsemän torjuntaa tilastoissa yllätti. Olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Muutenkin peli sujui itseltäni hyvin. Joukkueena meillä on ollut vastaanotossa isoja ongelmia, mutta tänään se oli paljon parempaa. Teimme virheitä ja siihen hävisimme pelin, Berg kommentoi.

Sho Takahashi debytoi Lakkapään liberona. Piskuinen vauhtikone nosti 34 aloitussyöttöä, ja virheitä kertyi kolme. Valmentaja Salgado harmitteli joukkueen tekemiä virheitä, mutta kehui kohentunutta vastaanottopelaamista.

Loimun tehomiehet olivat tutusti hakkuri Ali Fazli ja yleispelaaja Kristaps Smits. Kumpikin kirjautti 20 pinnaa. Tomi Saarinen aloitti passarina, ja hänet korvasi myöhemmin Mauri Kurppa.

– Pelin taso vaihteli, mutta erien lopuissa olimme kovia, Kurppa näki.

– Oli mukava pelata tasaista ottelua. Vaihdostakin pitää osata tulla peliin mukaan. Löysin joukkueen syömähampaat hyvin. Smits ja Fazli vastasivat huutoon ja pelasivat vahvasti. Vastassa oli ehkä liigan ulottuvin joukkue.

Savo Volley johtaa miesten lentopalloliigaa. Loimu on viidentenä ja Lakkapää 10:ntenä.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu keskiviikkona kamppailuilla Etta-Loimu ja Vantaa Ducks – TUTO Volley.