Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: CEV.eu

Teppo Heikkilä on palannut lentopallon pääsarjaan.

Heikkilä kuuluu nyt oululaisen Lentopalloseura Ettan vahvuuteen. Heikkilä, 38, muistetaan useista liigajoukkueista sekä Suomen maajoukkueesta.

Lentopallon liigakentiltä Heikkilä on ollut kauan poissa, ja uusdebyyttinsä hän teki äskettäin ottelussa Raision Loimua vastaan.

– Puolentoista viikon valmistautuminen oli aika nopea, mutta ihan mukava palata, Heikkilä kommentoi paluutaan.

– Kun tuollainen mahdollisuus tuli, niin ajattelin vetäistä vielä pelikengät jalkaan. Huomaa, että tuo pelitempo vaatii vielä aika paljon töitä. Joukkueeseen olen päässyt hyvin sisään, lisäsi Heikkilä.


ac store, lentopallo, ale, lentisale

Ettan kauteen on mahtunut draamaa. Ensimmäinen suuri vastoinkäyminen tuli lokakuussa, jolloin joukkueelta vietiin saavutetut neljä sarjapistettä. Jakub Petrasin katsottiin olleen edustuskelvoton kauden ensimmäisissä otteluissa.

Petras vaihtoi myöhemmin maisemaa, samoin toinen ulkomaalaispelaaja Michael Michelau.

Heikkilän lisäksi Etta on täydentänyt joukkuettaan Heikki Sipolalla. Kempeleen Lentopallon nuorimies kuuluu liigavahvuuteen kehityspelaajan kaksoisedustuksella.

Miro Rasinperä ei puolestaan jatka Oulussa. Hän on siirtynyt lentopallon 1-sarjaan ja Kyyjärven KyKy-Betsetin joukkueeseen.


ac store, lentopallo, ale, lentisale

Hurrikaani-Loimaa: Aleksi Muukkonen on tehnyt seuran kanssa jatkosopimuksen. Lue Suomen lupaavimpiin pelaajiin kuuluvasta Muukkosesta lisää tästä.

VaLePa: Suomen mestarit täydensivät poissaoloista kärsivää keskitorjujaosastoa Sebastian Röslerillä.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LiigaPlokin värikkäät vaiheet jatkuvat. LiigaPloki kertoo somessa, että Sydney Wetterstrom on joutunut matkustamaan henkilökohtaisten syiden vuoksi takaisin kotimaahansa.

LiigaPloki hankki yhdysvaltalaisen Sydney Wetterstromin joulukuussa. Pihtiputaalla oli pelaajatarvetta, koska kapteeni Helena Elbäk loukkaantui syksyllä ja on todennäköisesti loppukauden sivussa. Wetterstromille ammattilaiskomennus oli uran ensimmäinen. Hänellä on kokemusta Michiganin yliopistojoukkueesta.


ac store, lentopallo, ale, lentisale

Tuulista on ollut myös valmentajaosastolla. Mikko Pesonen irtisanoutui LiigaPlokin valmentajan paikalta viime vuoden lopussa, ja Elina Salomäki kantoi hetken aikaa valmennusvastuun väliaikaispohjalta.

Tammikuussa päävalmentajaksi nimitettiin Arto Oinas, 50. Hänen on määrä hoitaa tehtävää kauden loppuun asti.