Maailmanmestarin kakkosryhmä ja turkkilaisyleisö hermostuivat LP Salo -ottelussa

Salon passari Saana Virtanen. Kuva: CEV.eu

LP Salo hävisi kaikki vierasottelunsa lentopallon Mestarien liigan kaudella.

Torstaina tuli odotettu 0-3-tappio VakifBank Istanbulin vieraana. Alla olivat vierastappiot ranskalaiselle Mulhouselle (1-3) ja italialaiselle Monzalle (0-3).

VakifBank Spor Sarayi -hallissa kotijoukkue latoi eräpisteet 25-9, 25-21 ja 25-20.

Salolta (kotimaan kentillä LP Viesti) puuttuivat matkasta ykköspassari Viktoria Tutshashvili (polvivamma) ja paras keskitorjuja Anna Czakan (sairastuminen). Saana Virtanen ja Kaisa Nyman tuurasivat kaksikkoa hyvin.

ac store, lentopallo, ale, lentisale

Huomattavasti merkittävämmät muutokset oli VakifBankilla. Supertähdet Isabelle Haak, Cansu Özbay ja Zehra Günes eivät edes käyneet kentällä. VakifBank Istanbul on tuore seurajoukkueiden maailmanmestari, mutta nyt kentällä oli joukkueen kakkoskokoonpano.

Kakkoskokoonpanokin on toki huimaa luokkaa. Yleispelaajat Gabi ja Michelle Bartsch-Hackley sekä keskitorjuja Chiaka Ogbogu lukeutuvat pelipaikoillaan maailman valioihin. Saloa vastaan varsinkin Ogbogu oli aivan pitelemätön.

LP Salo oli täysin purjeessa avauserässä, mutta ei suostunut luopumaan pelirohkeudestaan. Toinen erä olikin verrattain tasaväkinen. Kun kolmaskin eteni pitkään tasaisena, VakifBank alkoi hermostua. Niin teki myös istanbulilaisyleisö, joka alkoi viheltää ja buuata Salon pelaajille.

ac store, lentopallo, ale, lentisale

Kotijoukkueen pelaajien hermoilusta kertoi se, että Salo sai yli kolmanneksen pisteistään (38 %) vastustajan tekemistä virheistä.

Salon valmentaja Tomi Lemminkäinen oivalsi, että yleisön reaktio oli merkki salolaisjoukkueen onnistumisesta.

– Kova saavutus on sekin, että saimme kotiyleisön viheltämään meille kahdessa viimeisessä erässä. Ei meitä ole aiemmin sillä vielä täällä palkittu, Lemminkäinen sanoi.

ac store, lentopallo, ale, lentisale

Viesti-hakkuri Iina Andrikopouloun pelaaminen kuvasti koko joukkuetta. Alussa ei tahtonut syntyä tulosta, mutta kun rohkeutta riitti, pisteitä alkoi kertyä. Andrikopoulou viimeisteli vierasjoukkueelle komeat 12 pistettä. Linnea Kuusela tuli vaihdosta Elena Bechevan tilalle ja kohensi vastaanottopelaamista oleellisesti.

Pääseminen Mestarien liigan pudotuspeleihin on ollut LP Salolle lähtökohtaisestikin utopiaa, ja nyt alkulohkoon jääminen on jo varmaa. Vaikka Salo voittaisi jäljellä olevat ottelunsa, nousee se korkeintaan kolmanneksi.

Turkista salolaisjoukkue kiirehtii Suomen cupin lopputurnaukseen Tampereelle.

Mestarien liigassa Salolla on otteluita jäljellä vielä kaksi. Saloon tulevat helmikuussa vieraiksi Monza ja Mulhouse.