Lentopalloilija Kaisa Nyman siirtyi LP Viestiin

Kuva: CEV.eu

Suomalainen lentopalloikoni Kaisa Nyman palaa liigakentille.

Nyman siirtyy tuttuun osoitteeseen, LP Viestiin. Keskitorjuja (aiemmin Kaisa Jokinen) pelasi Salossa vuosina 2011-2016.

Viesti kertoo, että Nymanin kanssa solmittu sopimus kattaa loppukauden.

”Kassu” Nyman kuuluu viime vuosikymmenien valovoimaisimpiin lentopallohahmoihin. Hän on ollut voittamassa SM-kultaa peräti seitsemän kertaa, ja Suomen Cupin mestaruuksiakin on viisi kappaletta. Erityisesti hänet muistetaan LP Viestistä ja Suomen maajoukkueesta.

Lentopallon pääsarjaa Nyman, 38, on pelannut myös Nurmon Jymyssä, Oriveden Ponnistuksessa, Hämeenlinnassa ja Eurassa.

LP Viestissä Nymanin on määrä pelata kotimaassa käytävät ottelut eli näillä näkymin hän ei matkusta Mestarien liigan vierasotteluihin. Nyman asuu Tampereella, joten pelaaminen salolaisessa joukkueessa ei ole aivan ongelmatonta.

– Lentopallo on kuitenkin minulle tosi rakas laji, ja tätä olen tehnyt suurimman osan elämästäni. Kyllähän nämä alkavat olla viimeisiä mahdollisuuksiani kokea pelifiilistä, Nyman sanoo Viestin verkkosivuilla.

Maajoukkuetason keskitorjuja Nea Haatainen on ollut koko kauden sivussa, joten Viestillä oli tarvetta verkon keskustaan. LP Viesti johtaa liigaa.

Pölkky Kuusamo: Myös Kuusamossa on ollut keskitorujatarvetta. Se on nyt tilkitty yhdysvaltalaisen Molly Lohmanin voimin.

Lohmanilla on kokemusta Minnesotan yliopistojoukkueesta. Ammattilaisena hän on pelannut USA:ssa, Unkarissa ja Filippiineillä. Lohmanilla on 25 vuotta ikää ja 192 senttimetriä pituutta.

– Olemme rakentaneet keväästä alkaen liikkuvaa, taistelevaa, periksiantamatonta ja yhtenäistä ryhmää. Työtä tehdään kovasti, ja jokaisesta pallosta taistellaan viimeiseen saakka. Mollyn kiinnitys on erittäin tärkeä palanen tätä kokonaisuutta. Hän on liikkuva ja monipuolinen pelaaja, Pölkyn Mika Määttä kertoo somessa.

Lentopalloliigan kaudella Pölkyn keskitorjujavastuun ovat kantaneet Linda Andersson ja Ella Autere. Kapteeni ja keskitorjuja Jonna Wasserfaller loukkasi polvensa viime keväänä eikä enää palannut Kuusamoon.

VaLePa: Lentopallon miesten Mestaruusliigassa hakkuri Jerome Cross on jättänyt VaLePan. Lue tästä lisää.