Helsinki Volley teki seurahistoriaa lentopallon Mestaruusliigassa

Helsinki Volley on ottanut ensimmäisen otteluvoittonsa lentopallon Mestaruusliigassa.

Seurahistorian ensimmäistä voittoa juhlittiin lauantaina Helsingin kisahallissa. Helsinki voitti vierailleen Woman Volleyn erin 3-1.

Nousijajoukkue Helsinki Volley oli hävinnyt kauden 18 ensimmäistä kamppailuaan.

Kovinta pistevauhtia historiallisessa ottelussa piti Helsingin Johanna Oikari, joka teki kotijoukkueelle 17 pistettä. Etenkin libero Sini Eerola sai hyvin pallot passarille. Saana Lindgren teki WoVolle 16 pinnaa.

Ismo Tuomiselle voitto oli ensimmäinen naisten liigajoukkueen päävalmentajana.

– Nyt sai tämänkin kokea, hieno tilanne. Ollaan pelattu hyviä eriä aikaisemminkin, mutta peli ei ole pysynyt kasassa. On tullut helppojakin lapsuksia. Nyt taso kesti tarvittavat kolme erää. Täytyy kehua passaria (Irina Melnitshuk), hän on tehnyt mielettömän harppauksen viime viikkoina. Pelasi nyt huikeasti kerta kaikkiaan ja löysi kuumat pelaajat, Tuominen kommentoi.

– Kaikkia osa-alueita yritetään nyt saada eteenpäin. Otimme tänään 60 puolustuspalloa. Nyt saatiin sitten jotain tehtyäkin puolustuksen jälkeisissä palloissa, luotsi lisäsi.

Helsingin otteluvoitto tarkoittaa myös sitä, ettei mikään varsinainen liigajoukkue jää voitoitta. Viimeksi ilman voittoa jäi WoVo kaudella 2018-2019.

Lentopallon pääsarjassa Helsinki Volley on ensimmäinen helsinkiläinen joukkue 20 vuoteen.

Helsinki Volley vaalii Naarasleijonien ja PPS:n perinteitä. Vuonna 2009 perustettu seura on tähdännyt liiganousuun perustamisestaan lähtien. Nousu toteutui viime keväänä, kun Helsinki Volley voitti naisten 1-sarjan.

Joukkueen ykköshankinta ensimmäiselle liigakaudelle oli venäläinen passari Melnitshuk. Liigakokemusta omaavia hankintoja ovat Jemina Jäärni, Ava Leiniö ja Janica Helenius. Saksalainen Dirk Sauermann aloitti valmentajana, mutta hänet korvasi taannoin Tuominen.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa voittivat lauantaina myös Pölkky Kuusamo ja LP Kangasala. Pölkky kaatoi vieraissa Puijo Wolleyn erin 3-0. Kangasala oli vieraskentällä OrPoa etevämpi niin ikään erin 3-0.

Pölkky siirtyi sarjapisteissä lentopalloliigan kärkeen. Kaksi ottelua vähemmän pelannut LP Viesti on pisteen päässä.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa voittivat lauantaina Hurrikaani-Loimaa, Akaa-Volley, VaLePa ja Savo Volley. Savo johtaa liigaa.

Lentopallon Mestaruusliiga 18.12.2021

Helsinki-WoVo 3-1
Puijo-Pölkky 0-3
OrPo-Kangasala 0-3

Etta-Hurrikaani 1-3
Ducks-Akaa 0-3
Lakkapää-VaLePa 0-3
Savo-Tiikerit 3-0