Tähtihakkuri Jerome Cross lähti VaLePasta

Kuva: Hannu Moilanen

Lentopalloilija Jerome Cross jättää Suomen mestarin VaLePan.

VaLePa tiedotti torstaina, että VaLePan ja Jerome Crossin välinen pelaajasopimus purettu. Cross pelaa hakkurin paikkaa.

Seura kertoo, että sopimus purettiin yhteisymmärryksessä pelaajan kanssa. Loukkaantumisista kärsinyt 25-vuotias Cross palaa Kanadaan ja keskittyy kevään aikana kuntouttamaan itseään.

Cross saapui Suomeen täksi kaudeksi korkein odotuksin, ja ensiaskeleet olivatkin lupaavat. Sitten loukkaantumiset astuivat kuvaan, eikä hyvää jälkeä syntynyt kuin väläyksittäin.

Huippukohtiakin tuli. Crossin oivallinen esitys oli yksi ratkaisuista, kun VaLePa kaatoi huippuottelussa Savo Volleyn marraskuussa.

– Oli hienoa pelata vihdoinkin. Tuloksesta olen tyytyväinen joukkueen puolesta. Oli hyvä pelata vahvaa joukkuetta vastaan, Cross kommentoi tuolloin.

Tiedotteessaan VaLePa kiittää Crossia kuluneesta syyskaudesta ja toivottaa urheilijalle menestystä kuntoutukseen ja tuleville kausille.

– Meillä ovat Alberto Cavasin ja Matias Tihumäki pelanneet hakkurina hyvin Crossin loukkaantumisen aikana. Ryhdymme heti etsimään korvaavaa pelaajaa Crossin tilalle, VaLePan urheilu- ja tapahtumajohtaja Hanna Arve-Talvitie kertoo.

Mestaruusliigassa Cross pelasi vain viidessä ottelussa.

Kun lentopallon Mestaruusliiga lähenee joulutaukoa, hakkuripörssin kärjessä on Hurrikaani-Loimaan Antti Ropponen. Kärkikolmikon täydentävät Raision Loimun Ali Fazli ja Karelian Hurmoksen Eetu Häyrinen.

Hakkuripörssissä otetaan huomioon hyökkäys-, torjunta- ja ässäsyöttöpisteet.

Pistepörssin kärkipaikkaa pitää Fazli, joka on viimeistellyt kaikkiaan 289 pinnaa. Toisena on Ropponen, ja kolmanneksi kiilaa Hurmoksen yleispelaaja Jere Heiskanen.

Kun otetaan huomioon vähintään kahdeksan ottelua pelanneet, pelipaikkakohtaisissa tilastoissa ykköset ovat hakkuri Ropponen, passari Mikko Esko (VaLePa), yleispelaaja Andrus Raadik (Savo Volley), keskitorjuja Lauri Lehtonen (Vantaa Ducks) ja libero Voitto Köykkä (Akaa-Volley).