Viidessä erässä ja vieraissa – Hämeenlinnalle herkkuvoitto lentopallon Mestaruusliigassa

Monien vaikeuksien kanssa kamppaillut Hämeenlinnan Lentopallokerho otti keskiviikkona makean voiton.

Kerho kaatoi liigan kärkeen kuuluvan LP Kangasalan – vieläpä vieraskentällä ja erin 3-2.

Kangasala oli etenemässä kohti voittoa johdettuaan kolmen erän jälkeen 2-1. Hämeenlinnalaisvieras löi kuitenkin taisteluvaihteen silmään ja vei kaksi viimeistä erää: 25-20, 15-13.

Joukkueiden pisteykköset olivat Hämeenlinnan Yasmine Madsen (21) ja Kangasalan Gabriela da Silva (20). Kangasalan Braedyn Tutton otti peräti kahdeksan torjuntapinnaa. Kerhon yleispelaajista varsinkin Netta Hyttinen esiintyi oivallisesti.

Hämeenlinnan valmentaja Giovanni Torchio huomioi, että joukkue on löytämässä tasonsa.

– Vihdoinkin sitä, mitä olemme hakeneet. Muutamassa ottelussa ennen tätä peli on ollut löytymässä, mutta nyt jaksoimme koko ottelun, ja palkintona tuli hienot kaksi pistettä, Torchio kommentoi.

LP Kangasalalle tappio on vasta kauden kolmas. Hämeenlinna (10 voittoa, 10 tappiota) palasi voittokantaan kahden tappion jälkeen.

Viisieräisissä voittivat myös LiigaPloki ja Nurmon Jymy. LiigaPloki kaatoi Rovaniemellä Woman Volleyn. Jymy taas oli vierasottelussaan LP-Vampulaa vahvempi.

Nousijajoukkue Helsinki Volley on vieläkin ilman voittoa. Joukkue aloitti hyvin Orivedellä, mutta kotijoukkue OrPo voitti lopulta erin 3-1. OrPon ykköstähti Ariana Pirv ei pelannut.

Vain yhden ottelun hävinnyt LP Viesti johtaa sarjaa.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa kohtasivat pirteät niput Karelian Hurmos ja Kokkolan Tiikerit. Vierasjoukkue Tiikerit oli vahvempi ja vei mittelön nimiinsä suoraan erin 3-0.

Tiikereiden yleispelaaja Arttu Tupeli nosti vastustajan aloitussyötöt erinomaisesti, ja hyökkäysykkönen oli jälleen hakkuri Oskari Keskinen. Keskinen latoi 15 pistettä.

Savo Volley on miesten lentopalloliigan kärjessä.