Lentopalloilija Toni Kankaanpää: paita kattoon

Kuva: CEV.eu

Vantaa Ducks jäädyttää lentopalloilija Toni Kankaanpään pelinumeron 12.

Seuraikoni Kankaanpään uraa juhlistetaan lauantaina 18. joulukuuta lentopallon Mestaruusliigan ottelussa Ducks – Akaa-Volley. Jäädytysseremonia pidetään ennen kamppailun alkua.

Kankaanpää edusti Ducksia (Korson Vetoa) kolmella eri vuosikymmenellä.

Koronaviruspandemian typistämän kauden 2019-2020 jälkeen Kankaanpää lopetti uransa. Hän pelasi ensimmäisen kautensa Vedossa 2001-2002.

– Aikansa kutakin, joskus se päätös on tehtävä. Täällä pääkaupunkiseudulla minulla ovat ystävät, ja seuran johto on aina hoitanut asiat hyvin, Kankaanpää kommentoi tuolloin.

Ulkomaankiertuetta (2006–2013) lukuun ottamatta Kankaanpää pelasi lentopallouransa Suomessa. Korson Vedossa (edustusjoukkue on ollut vuodesta 2016 lähtien nimeltään Vantaa Ducks) kului 13 kautta, ja Kankaanpää oli joukkueen avainpelaajia liigauran loppuun asti.

– Kivaahan tämä on joka kerta, kun pystyy terveenä pelaamaan. Viimeisiä viedään uralla. Yritetään nyt ottaa kaikki irti siitä, mitä on jäljellä, Kankaanpää rupatteli helmikuussa 2020.

Suomen maajoukkueessakin pelannut Kankaanpää tunnetaan urheilijana, joka antaa aina kaikkensa ja luo henkeä. Kun onnistumisia tulee, saa se tuuletuksissa näkyä ja kuulua. Liigajyrä sanan parhaassa merkityksessä.

– Yksi kaikkien aikojen suomalaisista lentopalloilijoista saa ansaittua kunniaa, Ducks hehkutti somessa.

Hiljattain VaLePa jäädytti Antti Eskon pelinumeron 3. Aiemmin VaLePa oli jäädyttänyt Edouard Venskin pelinumeron.

Lisäksi suomalaisessa lentopalloilussa pelinumero on jäädytetty ainakin Petteri Laurilalta (Vantaa Ducks / Korson Veto), Aki Riihimäeltä (Pielaveden Sampo) sekä Matti Oivaselta ja Jukka Vehviläiseltä (Hurrikaani-Loimaa).

Suomi on jääkiekkomaa, ja jääkiekosta pelinumeroiden jäädytysperinnekin juontaa. Tiettävästi ensimmäinen urheilija, jonka pelinumero jäädytettiin, oli Toronto Maple Leafsin NHL-jääkiekkoilija Ace Bailey. Leafs jäädytti hänen numeronsa 6 vuonna 1934.