Isabelle Haakin ällistyttävä esitys vei maailmanmestaruuteen

Kuva: CEV.eu

Turkkilainen VakifBank Istanbul on lentopallon seurajoukkueiden maailmanmestari vuosimallia 2021.

VakifBank ja italialainen Conegliano kohtasivat naisten MM-loppuottelussa. Sunnuntaisessa finaalissa VakifBank oli erin 3-2 parempi.

MM-turnaus pelattiin Ankarassa, Turkissa, ja loppuottelua todisti paikan päällä yli 10 000 katsojaa. Maailmanmestaruus on VakifBankille neljäs.

Voitto oli lukemien valossa niukka, mutta Giovanni Guidettin valmentaman VakifBankin kuusikkopelaaminen oli selkeästi parempaa kuin vastustajalla. Hakkuritähti Isabelle Haak pelasi huikeasti ja latoi passari Cansu Özbayn tarjoilusta 28 pistettä, mutta hän sai myös merkittävää tulitukea joukkuetovereiltaan.

Yleispelaajat Michelle Bartsch-Hackley ja Gabi esiintyivät vahvasti niin vastaanotossa kuin hyökkäyksessä. Keskitorjujat Zahra Günes ja Chiaka Ogbogu olivat rautaa, ja varsinkin Ogbogu teki muutamia ratkaisevia suorituksia. Liberona luuti sähäkästi Ayca Aykac.

– Olen uneksinut tästä voitosta, tämä on meille todella tärkeää. Vastustaja pelaa uskomatonta kautta ja tämäkin ottelu oli vaikea, mutta pokaali on tällä kertaa meidän, Gabi iloitsi kentällä heti ottelun jälkeen.

Haak valittiin MM-turnauksen parhaaksi hakkuriksi ja turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Conegliano, joka teki hiljattain voittoputkien maailmanennätyksen, joutui pelaamaan paitsi vastustajajoukkuetta myös ankaralaisyleisöä vastaan. Italialaisjoukkueen aloitussyöttöjä säesti aina huumaava vihellyskonsertti.

Loistava passari Joanna Wolosz löysi hakkuri Paola Egonun (35 pistettä) kerta toisensa jälkeen, mutta sekään ei riittänyt kuin kahteen erävoittoon. Yleispelaajien hyökkäykset jäivät aivan liian pehmeiksi, ja keskitorjujien panos oli marginaalinen.

Tuore maailmanmestari VakifBank nähtiin hiljattain Suomessakin. Turkkilaisjoukkue kävi voittamassa LP Salon (LP Viesti) Mestarien liigan ottelussa 3-0.

Seurajoukkueiden MM-turnaus poiki Turkille kaksi mitalia, sillä pronssia kuittasi Fenerbahce. Fenerbahce löi pronssiottelussa brasilialaisen Minasin 3-0.

Turnaustähdistöön valittiin Haakin lisäksi Wolosz, Gabi, Günes, keskitorjuja Robin De Kruijf (Conegliano), yleispelaaja Arina Fedorovtseva (Fenerbache) ja libero Monica De Gennaro (Conegliano).

Miesten MM-turnaus pelattiin aiemmin joulukuussa Brasiliassa. Brasilialainen Sada Cruzeiro eteni maailmanmestaruuteen.

Sada Cruzeiro eteni MM-titteliin kotikentällään Betimissä. Loppuottelussa kaatui italialainen Civitanova 3-0.

Seurajoukkueiden maailmanmestaruus on Sada Cruzeirolle jo neljäs. Enemmän on vain italialaisella Trentinolla, joka on kuitannut viisi MM-titteliä.