Fantastinen voittoputki lentopallossa – uusi maailmanennätys syntyi

Kuva: CEV.eu

Italialainen Conegliano on on tehnyt lentopallojoukkueiden maailmanennätyksen.

Viikolla 45 Conegliano (Imoco Volley Conegliano) venytti voittoputkensa peräti 73 ottelun mittaiseksi ja sivusi maailmanennätystä. Italian naisten liigassa kaatui Cuneo erin 3-2.

Viimeksi Conegliano on hävinnyt ottelun lähes kaksi vuotta sitten, joulukuussa 2019.

Huikean voittomarssinsa aikana Conegliano on voittanut Italian mestaruuden, Italian cupin, Italian supercupin sekä lentopallon Mestarien liigan.

Perättäinen voitto numero 73 tuli kovan taistelun päätteeksi. Luottohahmo oli jälleen kerran hakkuritähti Paola Egonu, joka viimeisteli 30 pistettä. Vahvasti esiintyivät myös Robin de Kruijf ja Megan Courtney.

Sunnuntaina 21. marraskuuta Conegliano siirtyi yksin ennätyslistan ykköspaikalle. Liigaottelussa kaatui Trentino, joka on voittanut tällä kaudella vain yhden ottelun.

Guinnessin ennätysten kirjassa maailmanennätystä pitää turkkilainen VakifBank Istanbul. VakifBank teki ennätyksen vuosina 2012–2014. Nyt ennätys kuuluu 74 voittoa putkeen ottaneelle Coneglianolle.

VakifBankiin kiinnitetään aiempaa enemmän huomiota Suomessakin: joukkuetta tähdittää ruotsalaishakkuri Isabelle Haak, ja ryhmä on tulossa joulukuussa pelaamaan Suomeen. LP Salo (LP Viesti) saa VakifBankin vieraakseen Mestarien liigaan otteluun 9. joulukuuta.

Viikonloppuna Haak teki 24 pistettä, kun VakifBank kaatoi THY Istanbulin erin 3-1. VakifBank johtaa Turkin liigaa.

Mahtavat EM-kisat pelannut Haak ei ole vielä dominoinut Turkin liigakautta, ja hän on hakkuritilastossa vasta 12:ntena. Ilmiöksi on sen sijaan noussut nuori romanialainen Alexia Ioana Carutasu, joka on kärjessä sekä hakkuritilastossa että pistepörssissä. Syksyllä Carutasu pelasi EM-kisoissa muun muassa Suomea vastaan.

LP Salo avaa Mestarien liigassa ensi viikolla. Suomalaisjoukkue pelaa ranskalaisen Mulhousen vieraana. Yksi Mulhousen kiinnostavimmista pelaajista on Isabelle Haakin yleispelaajasisko Anna Haak.

Lentopallon eurocupit alkavat päästä kunnon vauhtiin. Tiistaina kakkostasolla CEV Cupissa yllätyksen viritti portugalilainen Porto. Selkeänä altavastaajana mittelöön lähtenyt Porto kaatoi kotonaan kreikkalaisen Olympiakosin, vieläpä suoraan erin 3-0.

Miesten CEV Cupissa puolalainen Belchatow piti puolestaan pintansa ja otti ”vierasvoiton” 3-0 (molemmat ottelut pelataan poikkeuksellisesti Belchatowin kotikentällä) OK Mladost Brckosta.

Uutista päivitetty tiedolla uuden maailmanennätyksen syntymisestä 21.11.2021.