Voitto: Suomen taival lentopallon EM-kisoissa päättyi iloisesti

Kuva: CEV.eu

Suomi päätti osuutensa lentopallon naisten EM-kisoissa 2021 voitokkaasti.

Tiistaina Suomi kaatoi viimeisessä alkulohko-ottelussaan kotijoukkue Romanian erin 3-1. Ensimmäisen erän Romania voitti pistein 25-18. Sen jälkeen määräsivät sinivalkoiset: 25-22, 25-22, 25-22.

Alkulohkoa pelataan Cluj-Napocassa, Romaniassa.

Suomen avauskokoonpanossa pelasivat passari Kaisa Alanko, hakkuri Piia Korhonen, yleispelaajat Salla Karhu ja Emmi Riikilä, keskitorjujat Daniela Öhman ja Anna Czakan sekä libero Laura Penttilä.

Ottelulla ei ollut Suomen jatkoon menemisen kannalta merkitystä, sillä jääminen pudotuspelien ulkopuolelle varmistui jo maanantaina. Romanian peli rullasi hyvin avauserässä, mutta Suomi sai sen jälkeen yliotteen. Pelaaminen ei edelleenkään hivellyt silmää. Tiistaisessa kamppailussa esitys riitti kuitenkin iloiseen voittoon.

Pisterintamalla tutut tehopelaajat Korhonen (16 pistettä) ja Czakan (14) saivat nyt hyvää tulitukea Riikilältä (13) sekä vaihdosta tulleelta Michaela Madsenilta (12).

– Ensimmäisen erän jälkeen aloimme hyökätä paremmin. Löytyi enemmän ratkaisuja, kuten lyöntejä vastustajan yläkäsiin, Korhonen kommentoi.

– Olimme kisoissa toista kertaa perättäin, ja olisimme halunneet tietenkin menestyä paremmin. Oma peli alkoi nyt löytyä, mutta liian myöhään. Haluamme päästä seuraaviinkin EM-kisoihin. Teemme sen eteen ahkerasti töitä.

Romanian nuori ilmiö Alexia Ioana Carutasu teki ottelun tuotteliaimpana 19 pinnaa.

Tapio Kangasniemen valmentaman Suomen saalis EM-kisoista oli yksi otteluvoitto, kuusi erävoittoa ja neljä sarjapistettä. Tappioita tuli neljä.

Myös kahden vuoden takaisissa EM-kisoissa Suomi jäi alkulohkoon. Tuolloinkin tuliaisena oli yksi otteluvoitto.

Romaniassa pelattavan alkulohkon voittaja ratkesi aiemmin tiistaina, kun Turkki voitti Alankomaat erin 3-0. Esitys oli melkeinpä ylivoimainen, sillä Alankomaat ei päässyt yhdessäkään erässä yli 21 pisteen.

Turkki voitti kaikki viisi lohko-otteluaan ja hävisi vain yhden erän, joten lohkovoitto varmistui. Alankomailla on nyt kolme voittoa ja yksi tappio.

EM-kisojen alkulohkot pelataan Romaniassa, Serbiassa, Bulgariassa ja Kroatiassa. Jatkoon menevät kaikkien lohkojen neljä parasta.