Suomen taival katkeaa alkulohkoon lentopallon EM-kisoissa

Kuva: CEV.eu

Suomen naisten lentopallomaajoukkuetta ei nähdä EM-kisojen 2021 pudotuspeleissä.

Asia varmistui maanantai-iltana Suomen hävittyä Turkille. Euroopan rankingin jaetulla toisella sijalla oleva Turkki lähti otteluun suurena ennakkosuosikkina ja otti odotetun voiton. Suomi on hävinnyt kaikki neljä alkulohkon otteluaan.

Turkki kaatoi Suomen suoraan erin 3-0. Erät päätyivät pistein 25-19, 25-12 ja 25-15. Alkulohkoa pelataan Cluj-Napocassa, Romaniassa.

Suomen avauskokoonpanossa pelasivat passari Kaisa Alanko, hakkuri Piia Korhonen, yleispelaajat Salla Karhu ja Emmi Riikilä, keskitorjujat Michaela Madsen ja Anna Czakan sekä libero Netta Laaksonen.

Alkuhetkillä Suomen vireystaso oli paljon parempi, ja joukkue pääsikin hyvään rytmiin. Runsaan 30 pallon jälkeen Turkin ylivoima alkoi kuitenkin tulla esiin. Se kesti ottelun loppuun saakka.

Turkin hakkuri Ebrar Karakurt teki mitä halusi ja viimeisteli voittajille 16 pistettä.

– Viime EM-kisoissa ottelu Suomea vastaan oli taistelua, he pelasivat silloin todella hyvin. He taistelivat nytkin ja puolustivat hyvin. Voitimme kuitenkin, ja olen joukkueesta ylpeä, Karakurt kommentoi tuoreeltaan.

Tapio Kangasniemen valmentaman Suomen tehokkain oli Riikilä merkinnällä +4. Korhonen oli pisteykkönen seitsemällä pinnallaan. Iina Andrikopoulouta lukuun ottamatta jokainen Suomen pelaaja kävi kentällä.

Suomen kohtalo varmistui käytännössä jo aiemmin maanantaina, kun Ukraina voitti Ruotsin erin 3-0. Tulos merkitsi sitä, että lohkossa vähintään neljä joukkuetta pääsee vähintään kahteen otteluvoittoon. Näin ollen ei riitä, vaikka Suomi voittaisi Romanian päätösottelussaan.

Myös kahden vuoden takaisissa EM-kisoissa Suomi jäi alkulohkoon. Tuolloin saaliina oli yksi otteluvoitto.

Maanantaina Belgia juhli makeaa voittoa Venäjästä. Venäjä vei kaksi ensimmäistä erää, mutta Belgia nousi 3-2-voittoon Britt Herbotsin 32 pisteen tahtiin.

EM-kisojen alkulohkot pelataan Romaniassa, Serbiassa, Bulgariassa ja Kroatiassa. Jatkoon menevät kaikkien lohkojen neljä parasta.

Lentopallon naisten EM-kisat 23.8.2021

Belgia-Venäjä 3-2
Bosnia ja Hertsegovina – Ranska 0-3

Kreikka-Tshekki 0-3
Puola-Espanja 3-0

Slovakia-Italia 1-3
Sveitsi – Valko-Venäjä 0-3

Ruotsi-Ukraina 0-3
Suomi-Turkki 0-3