Rantaperkiön Isku ja Lempo-Volley lentopallon 1-sarjan ”talvimestarit”

Lentopallon 1-sarja on lähtenyt joulutauolle. Sarjassa kärkipaikkoja pitävät Rantaperkiön Isku ja Lempo-Volley.

Rantaperkiö on naisten 1-sarjan piikkipaikalla. Tamperelaisjoukkue pelasi syyskaudella 14 ottelua ja voitti niistä 13.

Lempäälän fuusiojoukkue Lempo-Volley on noussut nopeasti miesten 1-sarjan voimanpesäksi, ja syyskaudella tuli 11 otteluvoittoa. Tappioita kertyi vain kaksi.

Rantaperkiön Iskua valmentaa entinen pääsarjalentopalloilija Jari Tolvanen. Poissaolojen tuottamista haasteista huolimatta hän on hyvillään syyskauden annista.

– Vaikka kausi on ollut tähän mennessä rikkonainen ja loukkaantumisten sävyttämä, pelaajat ovat hoitaneet tonttinsa hienosti. Kokeneet konkarit yhdistettynä nuoriin lupauksiin ovat hitsautuneet tiiviiksi joukkueeksi, Tolvanen summaa somessa.

Myös Vaasan Kiistolla oli vahva syksy 1-sarjassa. Kiisto voitti 14 ottelustaan 12. Joulun alla kärkikolmikon täydentää Raision Urheilijat.

Ykkössarjan pisteykköseksi syksyllä nousi Iskun Karoliina Viitaniemi, joka viimeisteli kaikkiaan 173 pinnaa. Yli 160 pisteen pääsivät myös Alisa Mansikka-Aho (Kiisto) ja Veera Raveala (Liikunnan Riemu).

Lentopallon naisten 1-sarja jatkuu 2. tammikuuta 2022.

Lentopallon miesten 1-sarjassa Lempo-Volley päätti syyskautensa kotivoittoon East Volleysta. Lempo-pelaaja Sten Kruudan ottelukommentti kuvastaa joukkueen menestyksen salaisuutta.

– Meillä on laaja rinki, ja saatiin penkiltä voimaa, Kruuda sanoi Lempon verkkosivuilla.

Miesten 1-sarjan kakkosena joululomalle lähdettäessä oli Rantaperkiön Isku ja kolmosena KyKy-Betset. Myös Pielaveden Sampo ja Murikat (Kuortaneen nuoret) esiintyivät syyskaudella hyvin.

Savonlinnan East Volley sai syksyllä kaavittua vain viisi voittoa, mutta joukkue on vahvasti edustettuna pistepörssissä. Teemu Silventoinen on kirkkaasti ykkösenä 210 pisteen saldolla. Toisena on joukkuetoveri Taavi Tuominen.

Savo Volleyn liigajoukkueeseenkin kuuluva Kasper Pennanen on pistepörssin kärkikymmenikön tehopakkaus, sillä hän on tehtaillut keskimäärin komeat 4,8 pistettä erää kohden. Pennanen on pelannut Pielaveden Sammon paidassa tosin vain seitsemän kamppailua. Pisteitä on kasassa 121.

Lentopallon miesten 1-sarja jatkuu 2. tammikuuta 2022.

Ykkössarjan kauden päätteeksi sarjan mestareilla on mahdollisuus päästä karsimaan noususta lentopallon Mestaruusliigaan.