Savo Volleylta lentopallon merkkiteko

Kuva: CEV.eu

Savo Volley on edennyt 16 parhaan joukkoon lentopallon CEV Cupissa.

Savo Volley, joka on hallitseva SM-hopeamitalisti, kaatoi kaksiosaisessa ottelussa maineikkaan Crvena Zvezdan eli Belgradin Punaisen tähden. CEV Cup on eurooppalaisten seurajoukkuekilpailujen kakkostaso.

Ensimmäisen osaottelun Savo hävisi vieraissa 2-3. Keskiviikkona suomalaisjoukkue otti revanssin korkojen kera ja voitti kotonaan Kuopiossa erin 3-1.

Osittain loukkaantumisten vuoksi Savon alkukausi Mestaruusliigassa on ollut nihkeä, joten euromenestys varmasti maistuu. Michael Michelau oli ratkaisuottelussa Savon pisteykkönen (22). Myös Miki Jauhiainen ja Veikka Lindqvist pääsivät hyville tehoille.

Päävalmentaja Timo Tolvanen oli voitosta mielissään.

– Huikea juttu koko joukkueelle ja koko seuralle, Tolvanen kommentoi.

– Serbiassa pelasimme viisi hyvää erää ja nyt neljä. Tämmöisiä vääntöjä joukkueelle tarvitaan. On hienoa, että meillä on rosteri, josta löytyy vaihtoehtoja, valmentaja lisäsi viitaten Lindqvistiin ja Ilja Ivanoviin.

Hakkuri Lindqvist ja passari Ivanov tulivat vaihdosta avauskokoonpanoon neljännessä erässä.

VaLePalla, Akaa-Volleylla ja Kokkolan Tiikereillä ei sen sijaan ollut asiaa jatkoon eurokentillä. Korkealaatuinen italialaisjoukkue Modena pudotti VaLePan (eurokentillä Ford Levoranta Sastamala) CEV Cupista.

– Olen iloisesti yllättynyt, miten hyvin joukkue pystyy taistelemaan tasapäisesti voitosta kovatasoisia kansainvälisiä joukkueita vastaan, VaLePa-johtaja Hanna Arve-Talvitie sanoi.

– Vaikka Modenan pelaajat syöttivät hirmuisia hypäreitä, he eivät pystyneet murtamaan vastaanottoamme missään vaiheessa. Puolustuspelissä taistelimme hienosti palloja peliin. Upi  (Urpo Sivula) ja Mesko (Mikko Esko) nauttivat kansainvälisistä peleistä, mutta hienosti pelasivat kaikki, Arve-Talvitie paketoi.

Kolmostason kisassa Challenge Cupissa portugalilainen Bastardo lähetti Akaa-Volleyn laulukuoroon, ja romanialainen Steaua Bukarest teki saman tempun Tiikereille.

Lentopallon Mestarien liigassa Eemi Tervaportin edustama Jastrzebski Wegiel otti toisen voittonsa kaadettuaan vieraissa Montpellier’n 3-1. Tervaportti kävi vaihdosta kentällä kahdessa erässä.

Aaro Nikulan (Benfica), Jiri Hännisen (Menen) ja Antti Ronkaisen (Berlin RV) joukkueet joutuivat puolestaan taipumaan.

Tuomas Sammelvuon valmentama ZAKSA Kedzierzyn-Kozle oli parempi Menenin kotikentällä erin 3-0. Hänninen oli avauskokoonpanossa jokaisessa erässä.

Benfica-hakkuri Nikula pääsi neljässä erässä vaihdosta peliin. Knack Roeselare kuittasi vierasvoiton erin 3-2. Ronkaisen peliaika jäi vähiin, kun Berlin RV hävisi vieraissa Halkbank Ankaralle 1-3.