Hämeenlinnan Lentopallokerhon pelaaminen vuotaa nyt joka raosta

Hämeenlinnan Lentopallokerholla oli hyvä syy lähteä Mestaruusliigan kauteen suurin odotuksin, mutta syksyn tuloskunto on kääntynyt huolestuttavaan suuntaan.

Keskiviikkona Kerhon tappioputki venähti jo viiden ottelun mittaiseksi. Hämeenlinnassa vieraillut LiigaPloki iski taululle 3-0-lukemat selvin eräpistein 25-16, 25-12, 25-21.

Tappioputkensa aikana Hämeenlinna on pystynyt ottamaan kolme sarjapistettä niukoista 2-3-tappioista. Päävalmentaja Giovanni Torchio myöntää kuitenkin, että tilanne on vaikea.

– Jotain tästä nyt puuttuu, se on selvää. Meillä on vaikeuksia. Kausi on kuitenkin pitkä, eikä ratkaisu synny marraskuussa, Torchio huomautti kamppailun jälkeen.

Libero Tuuli Tuominen ei pystynyt pelaamaan keskiviikkona selkävaivan takia, mikä vain hankaloittaa Kerhon pelaamista. Yleispelaaja Heini Kovanen, 18, joutui tuuraamaan liberon paikalla.

– Nyt kun Tuuli on loukkaantunut, meidän on löydettävä pelaaja, joka voi pelata liberon paikkaa. Mutta se ei ole syy (huonoille tuloksille), Torchio sanoi.

Viime kausina Hämeenlinnalla on ollut poikkeuksellisen huonoa onnea pelaajarintamalla, ja viime kaudella joukkue joutui käymään läpi varsinaisen pelaajakriisinkin. Tälle kaudelle Hämeenlinnaan koottiin iskukykyinen ryhmä. Suosikkipelaaja Michaela Madsen on taas pelikunnossa, ja kansainvälisiksi vahvistuksiksi hankittiin Tanskan maajoukkuepelaaja Helena Elbäkin ja yleispelaaja Jenny Mosserin kaltaisia tekijöitä.

Vain tulokset puuttuvat.

– Joukkueella on energiaa ja kautemme on edelleen elossa. Se on kaikkein tärkeintä, Torchio korosti.

– Meidän on silti löydettävä lisäenergiaa ja pelattava rohkeasti. Se ei ole tietenkään helppoa, koska paljon otteluita on hävitty. Olen silti varma, että tekemämme työn tulokset nousevat vielä esiin, valmentaja vakuutteli.

LiigaPloki käy hyvästä esimerkistä siitä, miten joukkueen hitsautuminen voi tuottaa tulosta. Pihtiputaan lentopalloylpeys kärsi tahmeudesta kauden alussa, mutta nyt ryhmä on voittanut neljästä viime ottelustaan kolme.

Uusi päävalmentaja Kim Buchwald on loihtinut toimivan taktiikan, jossa joukkueella on liberon lisäksi kolme vastaanottavaa pelaajaa (yleispelaajien lisäksi hakkurin paikalla pelaava Anna Jefremenko). Pallo saadaan laadukkaasti passari Olena Napalkovalle, joka löytää kuumat hyökkääjät hyvin.

Keskiviikkona yksilöistä nousi esiin yleispelaaja Kristin Lux, joka teki ottelun lyhyyteen nähden loistavat 18 pistettä ja saavutti teholukeman +13.

Vierasvoitto nähtiin myös Salossa. Viime kevään välierävastustajat LP Viesti ja LP Kangasala päätyivät tulokseen 2-3. Kolme voittoa putkeen ottanut Kangasala nousi liigakärkeen.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu perjantaina ottelulla LP Viesti – LP-Vampula.