Uutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Lentopallon Mestaruusliigassa Raision Loimu on hankkinut keskitorjuja Seth Golleherin.

Golleher on Yhdysvalloista, Arizonan osavaltiosta, kotoisin oleva 23-vuotias ja 208 senttimetriä pitkä pelimies. Hänellä on kokemusta Pohjois-Amerikan yliopistoliigasta ja VLA:sta (Volleyball League of America).

Loimulla oli tarvetta verkon keskustaan, koska argentiinalaispelaaja Joaquin Layus on pystynyt pelaamaan alaraajavamman vuoksi vain yhden ottelun viime kuukauden aikana.

Layusin tilalle avauskuusikkoon on noussut Aatu Vihola. Varusmies Viholan tulevat kuukaudet kuluvat kuitenkin enimmäkseen Reserviupseerikoulussa Haminassa. Tilanteesta huolimatta Vihola ja Layus jatkavat Loimun joukkueessa.

Lentopalloliigaa johtavan Loimun päävalmentaja Mika Rantanen odottaa Seth Golleherilta tuntuvaa panosta.

– Sethin mukana saadaan laajuutta keskariosastolle. Ulottuva pelaaja antaa meille mahdollisuuksia myös taktisiin vaihtoehtoihin keskialueella. Uskon hänen tulevan kovalla asenteella ryhmäämme mukaan, Rantanen sanoo Loimun tiedotteessa.

Golleherin pelilupa saataneen kuntoon jo sunnuntaina Raisiossa pelattavaan Karelian Hurmos -otteluun mennessä. Jos paperit ovat ojennuksessa, tuore hankinta pääsee debytoimaan uudessa joukkueessaan kotiyleisön edessä.

Puijo Wolley: Hakkuri Johelins Belisarion kausi lentopallon naisten Mestaruusliigassa on ohi. Puijon päähyökkääjä loukkaantui äskettäisessä Puijo Wolley – LP Kangasala -ottelussa.

Loukkaantuminen on luonnollisesti takaisku, mutta toistaiseksi Minna Uusi-Illikainen on paikannut esimerkillisesti hakkurin tontilla. Muun muassa hänen panoksensa ansiosta Puijo Wolley on noussut alkukauden ykkösilmiöksi.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Kerholla asiat ovat huomattavasti heikommin. Pelaamisen perinpohjainen tökkiminen on johtanut huolestuttavaan tuloskuntoon, ja tilannetta pahentaa libero Tuuli Tuomisen loukkaantuminen.

Keskiviikkoisesta LiigaPloki-kotiottelusta selkävaivainen Tuominen oli sivussa. Kerhon kokoonpanosta ei löydy toista varsinaista liberoa, joten 18-vuotias yleispelaaja Heini Kovanen joutui paikkaajaksi liberon tontille.

Suomen lentopallomaajoukkue: Lentopallon EM-kisoissa 2023 Suomen miehet pelaavat alkulohko-ottelunsa Bulgariassa ja naiset Virossa. Alkulohkovastustajat arvottiin keskiviikkona.

Lisätietoja miesten EM-kisoista
Lisätietoja naisten EM-kisoista