Olli Kunnari: ”Mieluummin otettaisiin kolmen pisteen voittoja”

Kuva: Akaa-Volley

Lentopallon Mestaruusliigassa käytiin lauantaina kuusi ottelua käsittänyt kierros.

Akaa-Volley, Perungan Pojat, Savo Volley ja TUTO Volley olivat voitokkaita miesten liigassa – naisten liigassa OrPo ja Hämeenlinnan Lentopallokerho.

Akaa kaatoi Akaa Areenassa Karelian Hurmoksen erin 3-2. Viisieräisen kamppailun voitto oli kotijoukkueelle jo kauden kuudes.

– Toki mieluummin otettaisiin kolmen pisteen voittoja. Mutta hyvä näinkin. Greg Petty oli tänään mies paikallaan. Kauden varmin vastaanottopeli auttoi joukkuetta suuresti, Olli Kunnari sanoi Akaa-Volleyn tiedotteessa.

Ottelussa nähtiin syöttöjen ilotulitusta. Ässäkuninkaana riehui Hurmoksen Eetu Häyrinen. Joukkueensa kapteeni kuritti Akaa-Volleyn vastaanottoa yhteensä neljällä ässällä. Akaalaisten ässäsyötöistä kaksi lähti Pettyn kädestä. Anton Välimaa onnistui niin ikään kahdesti.

Petty inhoaa häviämistä. Se näkyi ottelun ratkaisuhetkillä.

– Pitää tunnustaa, että oli minulta hyvä peli. Ehkä jopa kauden paras. En yksinkertaisesti pidä häviämisestä, ilmoitti Petty.

Vuoden avauskierroksella vaisusti esiintynyt Savo Volley ryhdistäytyi ja kaatoi kotikentällään Vantaa Ducksin suoraan 3-0. TUTO Volley ja Perungan Pojat ottivat Akaan tavoin 3-2-voitot. TUTO nitisti kotonaan Kokkolan Tiikerit ja PerPo vieraissa liiganousija KyKy-Betsetin.

VaLePa johtaa miesten lentopalloliigaa.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa OrPon uusi passari Piper Matsumoto pelasi ensimmäisen (lähes) täyden ottelunsa, ja se tiesi kotijoukkueelle 3-1-voittoa LP Viestistä.

Matsumoton äskettäinen hankinta herätti runsaasti huomiota, koska pian sen jälkeen OrPon ja passari Petra Salmelan välinen sopimus purettiin.

Hämeenlinna jatkoi voitokasta vuotta ja kukisti vieraskentällä sarjakärki Puijo Wolleyn 3-2. Kerhon yleispelaaja Jenny Mosser kirjautti loistavat tehot +23 ja viimeisteli 28 pistettä.

Puijo jatkaa sarjakärjessä, mutta se on pelannut kolme ottelua enemmän kuin kakkosena oleva LP Kangasala.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu sunnuntaina yhdellä miesten ja kolmella naisten pääsarjaottelulla.