Fedor Ivanov siirtyy lentopallon Bundesliigaan

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Fedor Ivanovin ura Mestaruusliigassa on toistaiseksi ohi.

Passarina pelaava Ivanov siirtyy TSV Giesen Grizzlys -joukkueeseen, joka pelaa Saksan Bundesliigassa.

Kotimaan kentillä Ivanov on edustanut Savo Volleyta ja noussut Suomen maajoukkueeseen.

Ivanovin siirtyminen Savo Volleysta ei ole yllätys, koska hän julkaisi somessa seuralle kiitospostauksen pian liigakauden päätyttyä. Savo otti kaudella SM-hopeaa.

Laadukkaan passipelin lisäksi Ivanov tunnetaan hyvänä torjujana, mainiona syöttäjänä ja tunteet peliin laittavana urheilijana.

Siirrosta uutisoivat ensimmäisinä Hildesheimer-Allgemeine Zeitung ja Sportnews Hildesheim. Grizzlys Giesen julkaisi Ivanovin hankkimisen 28. toukokuuta. Samalla seura kertoi hankkineensa myös libero Voitto Köykän, joka on tuttu Akaa-Volleysta.

Yleispelaaja Mikko Räsänen siirtyy hänkin Savo Volleysta toisaalle. Hakkurinakin esiintynyt Räsänen palaa Karelian Hurmokseen, jossa hän pelasi viimeksi kaudella 2019-2020.

Akaa-Volley sen sijaan pitää ykköspassarinsa. Anton Välimaa jatkaa pronssijoukkueessa. Häneltä jäi viime kausi kesken sormivamman takia.

– Hyvin on peukku parantunut. Vahvistaa sitä tietenkin täytyy, kun kipsin alla pääsi heikentymään. Mutta sormilyöntejä se kestää jo nyt hyvin. Eiköhän siitä kelpo pelisormi saada kesän kuluessa aikaan, Välimaa sanoi Akaan tiedotteessa.

Passariosastolla jatkaa myös Saku Tuomivaara, joka kantoi vastuun kauden viimeisissä otteluissa. Aiemmin on kerrottu muun muassa hakkuri Ali Fazlin siirtymisestä Akaaseen.

Vantaa Ducks: Myös Vantaalla passipeli pysyy tutuissa hyppysissä Joona Väänäsen jatkon myötä. Vahvuudessa pysyy lisäksi hakkuri Alek Rastamo.

LP-Vampula: Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Ada Vikstedt siirtyy LP Viestistä Vampulaan. Vampulaan tulee myös yleispelaaja Alisa Mansikka-aho, joka saapuu Vaasan Kiistosta.

Pölkky Kuusamo: Suomen mestarien keskitorjuja Linda Andersson siirtyy Bundesliigaan. Hänen uusi joukkueensa on NawaRo Straubing.

OrPo: Taija Kaukoranta tulee passariksi Orivedelle. Hän on pelannut Mestaruusliigaa viimeksi LiigaPlokissa. Mennyt kausi kului 1-sarjan Ettassa.