Suomelle neljään vuoteen ensimmäinen voitto lentopallon kesäliigassa

Suomen miesten lentopallomaajoukkue avasi kautensa Euroopan hopeisessa liigassa voitokkaasti.

Lauantaina Suomi kohtasi kotikentällään Unkarin, ja voitto tuli suoraan erin 3-0. Erät päättyivät pistein 25-20, 25-17 ja 25-16.

Ottelu pelattiin Akaan uudessa hallissa.

Kesäliigassa Suomi ei ole parhaalla joukkueellaan mukana. Suomen avauskokoonpanossa pelasivat passari Akseli Lankinen, hakkuri Joonas Jokela, keskitorjujat Henrik Porkka ja Severi Savonsalmi, yleispelaajat Sakari Mäkinen ja Antti Ronkainen sekä libero Voitto Köykkä.

Vaikka Unkari oli esiintynyt harjoitusotteluissa lupaavasti, Suomi oli ottelun ennakkosuosikki. Muutamia vaisuja hetkiä lukuun ottamatta pelaaminen sujuikin mallikkaasti, ja kahdessa ensimmäisessä erässä omat virheet pystyttiin pitämään minimissä.

Liigassakin upean kauden VaLePan kultajoukkueessa pelannut Sakari Mäkinen pelasi loistavasti, teki ottelun lyhyyteen nähden huimat 22 pistettä ja saavutti teholukeman +20.

Jokela viimeisteli 13 pistettä ja Ronkainen 12. Unkarin pisteykkönen oli Peter Blazsovics 12 merkinnällään.

Euroopan hopeinen liiga on lentopallon kesäliigojen alin taso. Hopeiseen liigaan Suomi putosi vuonna 2019 hävittyään kaikki ottelunsa Euroopan kultaisessa liigassa. Sittemmin Suomen miehiä ei ollut nähty kesäisissä maajoukkuekilpailuissa ennen lauantain kamppailua. Voitto olikin ensimmäinen kesäliigoissa neljään vuoteen – ja ensimmäinen päävalmentaja Joel Banksin alaisuudessa.

Unkari isännöi joukkueiden välistä toista kohtaamista, jonka jälkeen edessä on hopeisen liigan lopputurnaus 18. ja 19. kesäkuuta.

Maajoukkuekauden suurempi haaste on elokuussa käytävä EM-karsinta. Suomen karsintavastustajat ovat Latvia ja Itävalta.