Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Naisten lentopalloliigan hallitseva pronssijoukkue Hämeenlinnan Lentopallokerho hahmottuu hyvää vauhtia.

Tuorein kiinnitys on yhdysvaltalainen Adeola ”Ade” Owokoniran, jota sovitellaan yleispelaajan paikalle. Hän on pelannut myös keskitorjujana.

Owokoniran, 22, pelasi Pohjois-Amerikan yliopistoliigaa maineikkaan Duke Universityn joukkueessa. Hän oli joukkueensa ykkönen tappolyönneissä kahden viimeisen yliopistokautensa ajan.

Lukioikäisenä Owokoniran pelasi USA:n nuorten maajoukkueessa.

Hämeenlinnan tasokas hankinta on myös Tanskan maajoukkuekapteeni Helena Elbäk. Michaela Madsen, Vera Klimovitsh ja Jenna Ylivainio ovat tärkeitä jatkajia, mutta hakkuri Yasmine Madsenin kanssa ei ole ainakaan vielä sopimusta.

LP Kangasala: Maajoukkueen portteja kolkutteleva yleispelaaja Viivi Pyhäjärvi siirtyy mestarijoukkue Pölkky Kuusamosta Kangasalle. Yleispelaajaosastoa täydentää Kauhavan Wisan kasvatti Iida Pöllänen, joka on tuttu nuorten maajoukkueesta.

Woman Volley: Yhdysvaltalainen Serena Bruin, 24 vuotta ja 188 senttimetriä, on WoVon uusi keskitorjuja. Hän teki Pohjois-Amerikassa yliopistouran Oregon State -yliopistossa.

Nurmon Jymy: Katariina Salminen jatkaa hakkurin tontilla. ”Ensi kaudella JymyVolley tulee olemaan taisteleva joukkue, ja sen jokainen pelaaja on valmis tekemään paljon töitä kehityksensä sekä menestyksensä eteen”, Salminen kuvailee seuran tiedotteessa.

Vantaa Ducks: Lentopallon miesten Mestaruusliigassa pelaavan vantaalaisjoukkueen viimeisin jatkosopimuksen rustaaja on yleispelaaja Marko Määttänen. Alkava kausi on Määttäselle jo yhdeksäs Ducksissa (Korson Vedossa).

KyKy-Betset: Mestaruusliigaan nouseva Kyyjärven lentopalloylpeys lähtee pääsarjakauteen tutussa komennossa. Luotsina jatkaa Eduard Venski, joka nousi Suomessa pelaajaikoniksi VaLePan joukkueessa.

Kokenut latvialaispeluri Aivars Petrusevics jatkaa Kyvyssä. Aiemmin KyKy-Betset tiedotti, että hakkuriksi on hankittu Oskari Keskinen.

VaLePa: Suomen mestari lupailee ensimmäisiä pelaajauutisia torstaina 2. kesäkuuta. Tulevalla kaudella VaLePa puolustaa Suomen mestaruutta ja lähtee SM-kultajoukkueen ominaisuudessa myös Mestarien liigan karsintoihin.