Pölkky Kuusamo on lentopallon Suomen mestari 2022

Pölkky Kuusamo on lentopallon naisten Suomen mestari kaudella 2021-2022.

Loppuotteluissa Pölkky kukisti LP Kangasalan otteluvoitoin 4-3.

Seitsemännessä ja ratkaisseessa loppuottelussa sunnuntaina Pölkky kaatoi Kangasalan erin 3-1. Ottelu käytiin Pölkyn kotikentällä Kuusamossa.

Viimeisen finaalin erät päättyivät pistein 27-25, 18-25, 25-21 ja 25-18.

SM-kulta on Pölkyn (Kuusamon Pallo-Karhut) seurahistorian ensimmäinen. Joukkueen valmensi mestaruuteen Sotiris Gkotsis.

Kuusamolaisjoukkueen luottopelaajat ratkaisuottelussa olivat Venla Huurne, Julie Lengweiler, Adeja Lambert, Carlyle Nusbaum, Linda Andersson, Molly Lohman ja Sanna Häkkinen.

Ennen sunnuntaita Pölkyllä oli alla kaksi heikkoa esitystä, mutta parempi tekeminen löytyi kreivin aikaan. Tiivistynyt torjuntapeli ja hakkuri Lengweilerin uusi herääminen olivat avaimet voittoon.

Joukkueiden pisteykköset olivat Lengweiler (27) ja Kangasalan Ronja Heikkiniemi (18). Illan tähtiin kuului myös keskitorjuja Molly Lohman, joka kirjautti Pölkylle komeat seitsemän torjuntapinnaa.

Pölkylle kausi oli täysosuma, sillä joukkue voitti myös Suomen cupin ja liigan runkosarjan. Kuusamo lähti loppuotteluihin ennakkosuosikkina, ja muutamista alisuorittamisista sekä ykköspassari Jalissa Trotterin loukkaantumisesta huolimatta laatu riitti Suomen mestaruuteen.

Myös Kangasalan kausi ansaitsee korkean hatunnoston. Arttu Keräsen luotsaama joukkue kasasi itsensä upeasti kesken tiukan välieräsarjan (vastustajana LP Viesti) ja pelasi varsin tasapainoista kuusikkopeliä loppuun asti. Kangasala esiintyi vahvasti loppuottelusarjassakin, mutta vielä ei ollut SM-kullan aika.

Hämeenlinnan Lentopallokerho saavutti SM-pronssia voitettuaan pronssimittelöissä LP Viestin.

Ykkössarjan mestari Rantaperkiön Isku saa oikeuden anoa paikkaa naisten Mestaruusliigaan kaadettuaan karsinnoissa Helsinki Volleyn. Helsinki on putoamassa takaisin 1-sarjaan yhden pääsarjakauden jälkeen.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassakin loppuottelut menivät seitsemään kamppailuun. VaLePa kuittasi viidennen peräkkäisen Suomen mestaruutensa kaatamalla Savo Volleyn finaaleissa 4-3.

Akaa-Volley otti SM-pronssit 2022.

Lentopallon Mestaruusliiga 2021-2022

Miesten Mestaruusliiga

1. VaLePa
2. Savo Volley
3. Akaa-Volley

Naisten Mestaruusliiga

1. Pölkky Kuusamo
2. LP Kangasala
3. Hämeenlinnan Lentopallokerho