Marttila, Muukkonen, Välimaa – Hurrikaani-Loimaa pitää nuoret lahjakkuudet

Kuvassa Luka Marttila, Hurrikaani

Lentopallon miesten Mestaruusliigan kausi on tuskin ehtinyt päättyä, kun Hurrikaani-Loimaa jo nousee yhdeksi ensi kauden suosikeista.

Jussi Heinon valmentama Hurrikaani on varmistanut nuoren ja laadukkaan ytimensä: joukkueessa jatkavat niin passari Santeri Välimaa kuin yleispelaajat Luka Marttila ja Aleksi Muukkonen.

Välimaa on kehittynyt loistavasti ja noussut yhdeksi liigan kuumimmista passareista. Muukkosen ensimmäinen Hurrikaani-kausi jätti toivomisen varaa, mutta nuorella miehellä on potentiaalia huimasti.

Marttila, joka täyttää kesällä 19 vuotta, sen sijaan ponnisti yhdeksi kauden ilmiöistä. Ennakkoluuloton urheilijanuorukainen kirjoitti vakuuttavaa kasvutarinaa ja paransi vain otteitaan urheilullisten panosten kasvaessa.

Loimaalla jatkavat myös keskitorjujat Miro Leinonen ja Mikko Suomalainen sekä libero Peter Vuorinen. Aleksi ”Aku” Kaatrasalo puolestaan lopettaa pitkän liigauransa.

Päättyneellä liigakaudella Hurrikaani sijoittui neljänneksi.

Raision Loimu: Libero Kyle Dagostino tähtää Euroopan sarjoihin, joten pelipaikalle hankittiin vahvistusta. Esko Vuorinen palaa Raisioon pelattuaan Vantaa Ducksissa.

– Totta kai on hienoa palata kotikunnalle pelaamaan. Valmentaja (Aitor Barreros) on uusi minulle, mutta olen saanut erittäin pätevän kuvan kaverista. Odotan innolla, mitä kaikkea häneltä pääsee oppimaan, Vuorinen kommentoi.

Loimulla on kasassa jo kahdeksan pelaajasopimusta ensi kaudelle.

OrPo: Lentopallon naisten Mestaruusliigassa keskitorjuja Siiri Vehmanen siirtyy LiigaPlokista Orivedelle. Liigaa Vehmanen on pelannut myös Pölkky Kuusamossa ja Puijo Wolleyssa.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Kerho iloitsee keskitorjuja Vera Klimovitshin jatkosopimuksesta, kuuluuhan hän sarjan parhaisiin blokkaajiin. Myös passari Jenna Ylivainio ja yleispelaajan tontilta liberoksi siirtyvä Tuuli Tuominen jatkavat Hämeenlinnassa.

Pölkky Kuusamo: Passari Jalissa Trotter siirtyy apuvalmentajaksi yhdysvaltalaisen Butlerin yliopiston joukkueeseen.

Nurmon Jymy: Päävalmentaja Kari Raatikainen saa tuekseen Henrik Heinäsen, 20. Valmennustehtävä on Heinäselle ensimmäinen.

– Kun päävalmentaja Kari Raatikainen oli yhteydessä, tulin siihen tulokseen, että tämä on hyvä tilaisuus aloittaa oma valmentajaura. JymyVolley pyrkii kehittämään toimintaansa jatkuvasti, ja haluan ehdottomasti olla osana sitä ja tuoda oman panokseni pöytään, kommentoi Heinänen.