Hurrikaani-Loimaa teki yllätysvedon – ”Kaveri kysyi, ottaisinko treeneihin yli kaksimetrisen pojan, jolla riittää virtaa”

Miro Leinonen on Hurrikaani-Loimaan uusin pelaaja lentopallon Mestaruusliigassa.

Hurrikaani kertoi kiinnityksestään tiistaina. Leinonen on harjoitellut joukkueessa pidemmän aikaa, mutta jalkavamman vuoksi valmistautuminen hidastui.

Leinosella on 20 vuotta ikää ja 205 senttimetriä pituutta. Hän pelaa keskitorjujan tontilla.

– Tietenkin tuntuu hyvältä saada tällainen mahdollisuus. Omalla kohdalla tämä kausi menee vielä varmaan pitkälti opetellessa uusia asioita, mutta koitan tietenkin auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon, Leinonen tokaisee Hurrikaanin verkkosivuilla.

Leinosella on hyvät fyysiset raamit, ja verenperinnössäkin löytyy. Sekä hänen isänsä Sami Leinonen että isoisänsä Olavi Leinonen tekivät komeat urat lentopalloilijoina.

Olavi ”Letku” Leinonen kuuluu suomalaisen lentopalloilun uranuurtajiin. Hän pelasi neljä kertaa arvokisoissa sekä ammattilaisena muun muassa Real Madridissa. Sami taas pelasi satoja otteluita kotimaisessa liigassa ja 30 A-maaottelua.

Miro Leinosen seurataustaan kuuluvat Rikala Volley ja Salon Viesti. Hurrikaanin päävalmentaja Jussi Heino ottaa nuorukaisen mielellään Loimaalle.

– Sain puhelun vanhalta lentopallokaveriltani. Kaverini kysyi, ottaisinko treeneihin yli kaksimetrisen nuoren pojan, jolla riittää virtaa ja innokkuutta? Vastasin, että ehdottomasti… tänne ja heti, Heino taustoittaa.

Miro Leinosen myötä Hurrikaanilla on 12 sopimuspelaajaa. Keskitorjujan tontilla häärivät etupäässä Karri Kutinlahti ja Mikko Suomalainen.

Hurrikaanin keskustasta on viime vuosina kadonnut kovia nimiä. Maajoukkue- ja arvokisasankari Matti Oivanen lopetti keväällä 2019, ja Henrik Porkka lähti viime kauden jälkeen Sveitsin liigaan.

Joukkueen muuttumisen myötä Hurrikaanin alkukausi 2020-21 oli ohdakkeinen. Sittemmin peli on alkanut kulkea, ja kuusi viime ottelua ovat tuottaneet vain voittoja.

Lauantaina 30. tammikuuta Hurrikaani-Loimaa pelaa lentopallon Suomen cupin välierissä Savo Volleyta vastaan.