Selvennys lentopallon Suomen cupin näkymisestä televisiossa

LiigaPloki voitti cupin vuosi sitten. Kuva: Hannu Moilanen

Lentopallon Suomen cupissa käydään lopputurnaukset viikonloppuna 29.–31. tammikuuta 2021. Jäljellä ovat neljä parasta joukkuetta miesten ja naisten cupkilpailuissa.

Paikan päälle Tampereen Kauppi Sports Centeriin ei pääse yleisöä, mutta harvinaista herkkua on luvassa, sillä loppuottelut näkyvät suorina lähetyksinä televisiosta. Suomalaisten veronmaksajien omistama Yle näyttää finaalit Yle TV2 -kanavalla.

Loppuottelut näkyvät myös Ylen suoratoistopalvelusta Areenasta. Areenasta voi seurata lisäksi kaikki välieräkamppailut.

Lentopallon Suomen cupissa (sponsoroidusti nyt Finnish Teknikum Cup) naisten välierät Pölkky Kuusamo – LP Kangasala ja LiigaPloki – LP Viesti pelataan perjantaina.

Lauantaina pelataan miesten välierät Savo Volley – Hurrikaani-Loimaa ja Akaa-Volley – VaLePa.

Naisten välierien voittajat kohtaavat televisioitavassa cupfinaalissa lauantaina kello 19 alkaen. Miesten loppuottelu alkaa sunnuntaina kello 19.15.

Molemmat hallitsevat mestarit ovat mukana: vuosi sitten VaLePa vei miesten ja LiigaPloki naisten cupin. Aivan uusikin cupvoittaja voidaan saada, sillä Pölkky, Savo, Akaa ja Hurrikaani eivät ole koskaan voittaneet Suomen cupia.

Nyt jaettavat cupvoitot ovat ensimmäiset kansalliset tittelit kokonaiseen kalenterivuoteen, sillä Mestaruusliiga jäi viime keväänä kesken koronaviruskriisin vuoksi.