Urpo Sivulan jatko auki – Akaa-Volley hankki hakkuri Ali Fazlin

Urpo Sivulan jatko on vielä avoinna. Kuva: Akaa-Volley

Lentopallon miesten Mestaruusliigasta saadaan suuria ja yllättäviäkin uutisia.

Kokenut maajoukkue- ja arvokisasankari Urpo Sivula ei näillä näkymin jatka Akaa-Volleyssa. Seura kertoo, että ”Upin” suunnitelmat ovat vielä avoinna.

– Katsellaan ja kuunnellaan. Mitään varmaa ei ensi talvesta vielä ole kertoa. Tai on sen verran, että ykkössarjassa meikäläistä ei tulla koskaan näkemään, Sivula kertoo.

Sivula on pelannut kovan tason kansainvälisissä liigoissa sekä useissa seuroissa kotimaassa. Sekä MM- että EM-kisoissa Suomea edustanut hakkuri päätti maajoukkuetaipaleensa EM-turnaukseen viime syksynä.

Akaa-Volley ei jäänyt tuleen makaamaan, vaan hankki miltei parhaan mahdollisen vaihtoehdon – Ali Fazlin. Iranilainen Fazli pelasi viime kauden Raision Loimussa ja oli yksi liigan parhaista hakkureista.

Fazli latasi runkosarjassa 580 pistettä ja voitti pistepörssin. Loimu oli kiinnostunut pitämään iranilaistähden, mutta osapuolet eivät päässeet sopimukseen.

Akaa-Volley tiedottaa lisäksi, että hakkurintonttia täydentää ensi kaudella Joel Itänen, 21.

Raision Loimu: Fazlin lisäksi Loimusta lähtee päävalmentaja Aitor Barreros. Espanjalainen on saanut työpaikan lentopalloseurasta Italian kakkostasolla.

Loimu koki yllättävän valmentajanvaihdoksen myös vuosi sitten, jolloin Per-Erik Dalqvist vaihtoi maisemaa.

– Niin pelaajilla kuin valmentajillakin on unelmia, joiden saavuttamisessa me haluamme olla apuna, vaikka se ei aina sataprosenttisesti oman lyhyen tähtäimen edun mukaista olisikaan, Loimun toiminnanjohtaja Jani Nieminen sanoo Raision Loimun tiedotteessa.

– Olisimme tietysti voineet keväällä vahvistettuun sopimukseemme vedoten pitää Aitorin täällä ensi kaudenkin, kuten olisimme halunneet, mutta väkisin pitäminen ja hänen unelmiensa tavoittelun estäminen ei ole se tapa, miten me haluamme toimia, korostaa Nieminen.

Hurrikaani-Loimaa: Loimaalaisjoukkueen keskitorjujaosastoa täydentää Atro Berg, joka muistetaan Team Lakkapäästä.

LP Kangasala: Lentopallon naisten Mestaruusliigassa parhaisiin keskitorjujiin kuulunut Roosa Laakkonen siirtyy Saksan Bundesliigaan. Hänen uusi seuransa on VfB Suhl LOTTO Thüringen.

LP Viesti: Hakkuri Iina Andrikopoulou on suuntaamassa ulkomaille. Hakkuriksi tulee Saana Lindgren, joka palaa Saloon Rovaniemen-vuosien jälkeen. Uusia hankintoja ovat Saimi Heikkinen ja Julia Junila.

LP-Vampula: Huittisissa luotetaan nuoreen hakkurivoimaan. Ensi kauden hakkurit ovat Julia Seikkula ja Selma Räsänen.

OrPo: Woman Volleysta tuttu passari Petra Salmela siirtyy Orivedelle.