Päätuomarin tulkinta väkivaltaisesta käytöksestä todettiin virheelliseksi

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigan otteluun TUTO Volley – Vantaa Ducks liittyen ei tule erillisiä kurinpitotoimia.

Sunnuntaina Turussa pelatussa ottelussa TUTOn pelaajalle William Groffierille tuomittiin ottelusta poisto toisessa erässä.

Ottelun päätuomari Kenneth Aro kommentoi tiukassa verkkotilanteessa syntynyttä tapausta lehdistötilaisuudessa.

– Kyseessä oli väkivaltainen käytös. Siihen ei tarvita mitään varoituksia alle. Jos kyseessä on väkivaltainen käytös, sanktio tulee sen mukaan, Aro sanoi.

– Tilanteessa TUTOn pelaaja (Groffier) heitti pallon Ducksin pelaajaa (Sergej Drobnic) kohti. Tämä menee tulkintaan väkivaltainen käytös, päätuomari lisäsi.

TUTO oli tulkintaan ilmeisen tyytymätön, sillä maanantaina seura tiedotti jättäneensä vastineensa tilanteesta sekä erillisen selvityspyynnön Mestaruusliigalle.

– TUTO Volley ei hyväksy minkäänlaista väkivaltaista käytöstä kentällä tai sen ulkopuolella, mutta kyseisessä tilanteessa ei sellaista ole myöskään havainnut, turkulaisseura ilmaisi.

Mestaruusliiga sanoi torstaisessa tiedotteessaan, että Groffierin käytös oli moitittavaa ja rangaistavaa (esim. keltainen kortti), mutta ei väkivaltaista. Liigan mukaan päätuomarin tulkinta tilanteesta oli virheellinen.

TUTOn ja Ducksin välinen ottelu oli kaikkiaan värikäs. Kotijoukkue voitti ottelun erin 3-2 oltuaan tappiolla 0-2. Niin sanotun pitkän erätauon jälkeen TUTO vei loput erät nimiinsä lukemin 25-17, 25-23 ja 17-15. Ducks on hävinnyt vuoden 2023 kaikki neljä otteluaan.

TUTO on ollut viime päivien puheenaihe, sillä joukkueella on edessään valmentajan vaihtuminen. Viime viikolla seura kertoi, että Olli Kuoksan aikakausi jää yhden liigakauden mittaiseksi.

Viikonloppuna lentopallon miesten Mestaruusliigassa voittivat TUTO, Kokkolan Tiikerit, Akaa-Volley, Hurrikaani-Loimaa, Savo Volley ja VaLePa.

Arctic Volley, Jymy ja Pölkky Kuusamo olivat voittajat naisten pääsarjassa.

Uutista päivitetty 18.1. Mestaruusliigan tiedotteeseen perustuvilla tiedoilla.

Lentopallon Mestaruusliiga 14.-15.1.2023

Tiikerit-Hurmos 3-1
Akaa-TUTO 3-1
Ducks-Hurrikaani 0-3
Savo-PerPo 3-0
VaLePa-KyKy 3-0
TUTO-Ducks 3-2

Arctic-OrPo 3-2
Kangasala-Jymy 2-3
Pölkky-LiigaPloki 3-2