Kokkolan Tiikerien tulevaisuus lentopalloliigassa epävarma

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigan seura Kokkolan Tiikerit on käynnistänyt tukikampanjan pääsarjatulevaisuutensa varmistamiseksi.

Koronaviruspandemia pakotti urheiluseurat ahtaalle, eikä Tiikerit ole poikkeus. Kokkolalaisseura vetosikin sidosryhmiin ilmaisemalla, että ”tarvitsemme tukeasi nyt enemmän kuin koskaan”.

Kolminkertainen Suomen mestari on tehnyt parin vaisumman kauden jälkeen uutta tulemista jo muutaman vuoden ajan – kaksi vuotta sitten tuli jo SM-pronssia – joten pelilliset asiat ovat lupaavassa kuosissa. Talouspuolella ei suju yhtä vahvasti.

– Kokkolan Tiikereiden talous on edelleen tiukilla (…) Pandemian aikana katsomot tyhjenivät, eivätkä katsojat ole löytäneet takaisin katsomoon, Tiikerit valottaa.

Tiikereiden tukikampanjassa on vaihtoehtoja niin henkilö- kuin yritystukijoille.

Talousvaikeudet ovat valitettavan tuttuja Tiikereille. Viimeksi liigatulevaisuus kävi vaakalaudalla vuosi sitten, mutta seuran solmima monivuotinen kaupallinen yhteistyösopimus pelasti konkurssilta.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa myös Karelian Hurmos taistelee tulevaisuudestaan. Joensuulaisseura Hurmos kertoi asiasta marraskuussa. Hurmos sanoi, että toiminnan jatkuminen on hyvin epävarmaa.

Toimintaansa vahvistaakseen Hurmos järjestää tukilippukampanjaa. Lauantaina 28. tammikuuta pelattavaan otteluun Hurmos – Raision Loimu voi ostaa erityisiä tukilippuja. Ottelu käydään Joensuun Motonet Areenalla.

Viime vuonna valmistuneella hallilla on hyvä karma: syyskuussa Suomen naisten maajoukkue pelasi siellä EM-karsintaottelun Montenegroa vastaan, voitti ja valtasi paikan lentopallon EM-kisoihin.

Vajaan vuoden sisään myös oululainen Lentopalloseura Etta ja rovaniemeläinen Perungan Pojat ovat olleet erityisissä talousongelmissa. Etta joutui jättämään liigan, ja PerPo sai onnistuneella tukikampanjalla taloutensa liigakuntoon ainakin väliaikaisesti.