Valmentajan sopimus päätettiin kesken tärkeimpien otteluiden ”hyvässä yhteishengessä”

Jymy voi alkaa valmistautua uuteen liigakauteen.

Nurmon Jymy selvitti lentopallon naisten Mestaruusliigan esikarsinnan, kun taas Arctic Volley taistelee pääsarjapaikastaan uudistuneessa valmennusjohdossa.

Jymy ja rovaniemeläisjoukkue Arctic Volley jäivät runkosarjassa kahdelle viimeiselle sijalle. Joukkueet kohtasivat esikarsinnassa, jonka Jymy vei nimiinsä voitoin 3-1. Jymyn kausi on ohi, ja se voi alkaa valmistautua seuraavaan liigakauteen.

Arctic Volleylla oli liigakaudella monta hyvää hetkeä, mutta kauden loppua kohti tuloskunto heikentyi. Nyt edessä ovat liigakarsinnat, joissa vastaan tulee 1-sarjan mestari eli joko Joen Juju tai Raision Urheilijat.

Ennen ratkaisseeksi osoittautunutta esikarsintaottelua Arctic ilmoitti, että Avo Keelin sopimus päävalmentajana oli päätetty. Seuran mukaan ratkaisu oli tehty ”hyvässä yhteishengessä”. Kakkosvalmentajana toiminut Jukka Mäkihannu otti Arctic Volleyn ohjat.

Maanantaisessa kamppailussa Jymy oli huomattavasti vahvempi ja voitti erin 3-0. Arctic ei päässyt kertaakaan yli 22 pisteen.

Jymyn avainpelaaja Riikka Valkonen oli tuloksesta hyvillään.

– Päällimmäinen tunne on helpottunut ja tosi onnellinen. Saatiin sarja kotona poikki ja vielä aika raaoin lukemin, Valkonen kertasi.

– Koko joukkue esitti tänään hyvää peliä, ja voi kyllä olla tyytyväinen koko joukkueen suoritukseen. Meillä oli selkeä tahto voittaa tänään. Jotenkin oli sellainen rauha koko ajan siellä kentällä. Taistelutahto oli tänään lyömätön, kiitti Valkonen.

Myös Jymyssä oli kauden aikana pientä valmentajadraamaa, mutta päävalmentajan paikan ottanut Aleksi Mutka auttoi seuraa selvittämään kauden kuivin jaloin.

– Takana on aika hurja kausi. Tapeltiin jokaista joukkuetta vastaan, pisteitä ei kauhean paljon saatu, ei riittävästi, että olisi tapeltu playoffeista. Laatu parani joukkueena koko ajan, ja yksilöt ovat kehittyneet kauden aikana, Mutka paketoi.

Arctic Volley syntyi lappilaisseurojen fuusiona viime vuonna, ja liigassa se vaalii Woman Volleyn perinteitä. Pääluotsiksi nostettu Mäkihannu myönsi Jymyn paremmuuden maanantaisessa mittelössä.

– Joka osa-alueella oltiin pikkaisen perässä. Lentopallopeli voitetaan tekemällä pisteitä, ja vastustaja teki niitä pikkaisen paremmin erityisesti hyökkäyksessä. Ei saatu palloa kuolemaan, näki Mäkihannu.

Lentopallon Mestaruusliigan puolivälierissä Puijo Wolley siirtyi 2-1-johtoon LP-Vampulaa vastaan. Maanantaina kamppailtiin Huittisissa, ja Puijo oli toista erää lukuun ottamatta ylivoimainen. Tulos oli 3-0.

Miesten liigan puolivälierissä Savo Volley kaatoi kotonaan Karelian Hurmoksen erin 3-1 ja tasoitti voitot tilanteeseen 1-1. VaLePa löi vieraissa TUTO Volleyn 3-0 ja johtaa ottelusarjaa voitoin 2-0.