Puijo Wolley joutui välieräavaukseen ilman avainpelaajaansa

Lentopallon naisten Mestaruusliigan välierät käynnistyivät maanantaina.

Ensimmäisissä osaotteluissa voitokkaat olivat Puijo Wolley ja Pölkky Kuusamo.

Runkosarjaykkönen Puijo Wolley joutui välieräavaukseen ilman ykköspassariaan Oksana Rusnatshenkoa. Loukkaantumisesta kärsivän pelaajan kuntoa arvioidaan päivä kerrallaan.

Puijon passivastuun kantoi vasta 16-vuotias Liina Räty. Hän on pelannut tällä kaudella Puijon junioreissa sekä 1-sarjaa Kuortaneen joukkueessa.

Räty esiintyi maanantaina mallikkaasti ja sai myös kunnian päättää ottelun ässään, kun Puijo kaatoi kotonaan Hämeenlinnan Lentopallokerhon erin 3-2.

Puijon päävalmentaja Pekka Seppänen ottaa äkkinaisen passarinvaihdoksen rauhallisesti.

– Liina kävi viime kaudella muutaman kerran liigassa kentällä, mutta tämä on ensimmäinen startti. Ei tämä niin suuri sokki ole. Annoin ohjeeksi, että pelaa vain omaa peliä, ei tarvitse sen enempää ruveta miettimään. Tee se, mitä osaat, Seppänen kertasi Ruudun lähetyksessä.

Kuusamossa kohtasivat hallitseva Suomen mestari Pölkky Kuusamo ja LP Kangasala. Viime vuoden loppuottelijoiden välinen kamppailu päättyi nyt erin 3-1.

Kangasala voitti toisen erän pistein 25-16, mutta voittoerissään Pölkky oli selvästi vahvempi (25-18, 25-16, 25-15).

Joukkueiden pisteykkösiksi nousivat Pölkyn Carlyle Nusbaum (24) ja Kangasalan Iida Pöllänen (17).

– Kangasala on aina valmis taistelemaan. Heillä on paljon energiaa, Nusbaum sanoi.

– Kahden erän jälkeen keskityimme pelaamaan yhä kovemmin. Voittoerissä kommunikaatiomme pelasi paremmin kuin toisessa erässä. Toisen erän jälkeen tiedostimme, että meidän on pelattava aggressiivisemmin.

Nusbaum tunnetaan räväkkänä hyökkääjänä, mutta aloitussyötön vastaanotto ei ole yhtä vakaalla pohjalla. Kangasala suuntasikin suuren osan aloituksistaan Nusbaumille.

– Se on vaikeaa teknisesti ja henkisesti, mutta joukkuetoverit tukivat minua hienosti. Myös yleisöstä oli apua. Virheitäkin minulle tuli, mutta sain vain rohkaisevaa palautetta, Nusbaum kertoi.

Välierien ottelusarjat jatkuivat jo tiistaina Kuopiossa ja Kuusamossa, jälleen kotivoittojen merkeissä. Loppuotteluun eteneminen vaatii kolme otteluvoittoa.

Lentopallon naisten Mestaruusliigan välierät 27. ja 28.3.2023

Puijo-Hämeenlinna 3-2, 3-1, voitot 2-0

Pölkky-Kangasala 3-1, 3-2, voitot 2-0