Lentopallon naisten Mestaruusliigan välierät – näin käy

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa ovat välierät alkamassa.

Välieräjoukkueet vuonna 2023 ovat Puijo Wolley, Pölkky Kuusamo, LP Kangasala ja Hämeenlinnan Lentopallokerho. Joukkueet muodostivat kärkinelikon myös runkosarjassa.

Loppuotteluihin pääseminen vaatii kolme otteluvoittoa. Välierät käynnistyvät maanantaina 27. maaliskuuta.

Seuraavassa Lentopallo.infon katsaus välierien ottelusarjoihin pelipaikoittain.

Puijo-Hämeenlinna

Passarit: Puntit ovat koko lailla tasan, jos Hämeenlinnan ykköspassari Jenna Ylivainio on pelikunnossa koko ottelusarjan ajan. Jos Kerho joutuu turvautumaan tuuraajiin, vaaka kääntyy selkeästi Puijon ja Oksana Rusnatshenkon puolelle.

Hakkurit: Molemmilla on korkeatasoiseen hyökkäyspeliin pystyvä päähyökkääjä. Puijon Reina Tokoku ja Kerhon Adeola Owokoniran lyövät parhaimmillaan tappavasti, mutta kumpaakin piinaa epätasaisuus. Kummalle sattuu enemmän hyviä päiviä tähän sarjaan?

Yleispelaajat: Tämä tontti on suuremmassa roolissa kuin koskaan. Puijon kaksikko Emilia Kääntä – Hilkka Hujanen pelaa tasaisen hyvää kautta, siinä missä Kerhon Jenny Mosser on esittänyt ilmiömäisiä otteita pudotuspeleissä. Mosserin on saatava aiempaa vahvempaa tukea Odette Ndoyelta.

Keskitorjujat: Hämeenlinnan Michaela Madsen ja Vera Klimovitsh tunnetaan vaarallisista torjuntakäsistään, mutta hyökkäyspelote voisi olla suurempikin. Ylivainion pelaaminen auttaisi suuresti keskihyökkäystä. Puijo ei toki kalpene, sillä duo Sarah Schmid – Ella Autere on valioluokkaa.

Liberot: Milka Koskenkorva vääntää tämän tontin Puijolle. Kollega Tuuli Tuominen on rivakka kenttäpuolustaja, mutta hänen vastaanottonsa epävarmuus on koko joukkueen kirvelevin kipupiste.

Arvio: Pitkä sarja tulossa, jos molemmat joukkueet saavat pelata parhailla kokoonpanoillaan. Puijon kuusikkopelaaminen on luotettavampaa. Kerholla taas hurjat yksilösuoritukset (Owokoniran, Mosser) voivat tuoda äkkinäisiä muutoksia voimasuhteisiin. Valmentajilla (Pekka Seppänen vastaan Giovanni Torchio) suuri rooli pelaajavaihtojen ja aikalisien toteuttamisessa. Puijo loppuotteluihin voitoin 3-2.

Pölkky-Kangasala

Passarit: Loistokkuutta ei löydy kummaltakaan puolelta verkkoa. Kaikki passarit ovat toki hyvää liigatasoa. Puntit tasan.

Hakkurit: Etu on selkeästi Pölkyn, jos uuden roolin omaksunut Breana Runnels jatkaa nousujohteista menoaan (hän aloitti kauden yleispelaajana). Kangasalan Katherine Regalado on parantanut esityksiään, ja Neea-Maria Joki on hyvä vaihtoehto hänkin.

Yleispelaajat: Kangasalan nuori kaksikko Iida Pöllänen – Viivi Pyhäjärvi haastaa Kuusamon rutinoituneemmat yypeet. Pölkyn Carlyle Nusbaum on taas vaarallisessa kunnossa, ja hän saa tukea Madeline Palmerilta ja Ciara DeBelliltä. Etu lähtökohtaisesti Pölkyn, mutta Kangasalan puolelta verkkoa voi tulla yllätys jos toinenkin.

Keskitorjujat: Tällä pelipaikalla Kangasalan on iskettävä. Netta Rekola on noussut kotimaiseen eliittiin, ja Laura Laukkaseltakin sopii odottaa hyvää panosta. Pölkyn Cara McKenzie ja Bettina Yli-Sissala ovat kuitenkin kova pala purtavaksi.

Liberot: Kangasalan Tiiamari Sievänen on paitsi tämän ottelusarjan myös koko välierien paras libero. Haastaja, Sanna Häkkinen, on laadukas, mutta liberotontilla etu kuuluu Kangasalalle.

Arvio: Pölkky pelasi kehnon syksyn, mutta kevätkaudelle tehtyjen pelaajahankintojen myötä Kuusamoon on kehkeytynyt vauhti, joka on johdattamassa ryhmää loppuotteluihin kolmannen kerran peräkkäin. Epätasaisen runkosarjan jälkeen petrannut Kangasala on yllätysvalmis, eikä taivu ainakaan suoraan kolmessa ottelussa. Pölkky loppuotteluihin voitoin 3-1.