Kaikki välierät selvillä lentopallon Mestaruusliigassa

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa välieräjoukkueet vuonna 2023 ovat Puijo Wolley, Pölkky Kuusamo, LP Kangasala ja Hämeenlinnan Lentopallokerho.

Puolivälierien ottelusarjoista kaksi meni yllättävän tiukoiksi, mutta niin vain välieriin menivät samat joukkueet, jotka muodostivat kärkinelikon runkosarjassa.

Viimeisenä välieräpaikan buukkasi itselleen Puijo Wolley, joka pudotti LP-Vampulan jatkosta voitoin 3-2. Ratkaisuottelu päättyi perjantaina Kuopiossa erin 3-1. Vampula eteni pudotuspeleihin viimeisenä joukkueena, mutta pystyi härnäämään runkosarjaykköstä tosissaan.

Puijo Wolley kohtaa välierissä Hämeenlinnan, joka sekin joutui ahtaalle puolivälierissä. Kerho voitti kaksi ensimmäistä ottelua OrPoa vastaan, mutta Ponnistus äityi upeaan taisteluun ja venytti sarjan täyteen viiteen kamppailuun.

Hallitseva Suomen mestari Pölkky Kuusamo napsi välieräpaikan kaatamalla LiigaPlokin suoraan kolmessa ottelussa. LP Kangasala puolestaan lähetti LP Viestin varhaiselle kesälomalle voitoin 3-1.

Välieräsarjat Puijo-Hämeenlinna ja Pölkky-Kangasala käynnistyvät maanantaina 27. maaliskuuta. Puijo ja Pölkky aloittavat kahdella kotiottelulla paikkakuntien pitkän välimatkan vuoksi.

Lentopallon miesten Mestaruusliigaan on varmistunut välieräsarja Akaa-Volley – Raision Loimu. Akaa löi puolivälierissä Kokkolan Tiikerit ja Loimu Hurrikaani-Loimaan. Molemmat sarjat päättyivät 3-1.

Akaa, runkosarjakakkonen, varmisti jatkopaikan perjantaina voittamalla Tiikerit vieraissa 3-0.

– On hyvä, että saimme Loimun vastaan seuraavalle kierrokselle, Akaan valmentaja Olli Kunnari sanoi.

– Tässä vaiheessa kautta on pelillisesti yksi ja sama, kuka verkon toiselle puolelle astuu. Mutta kun toisena vaihtoehtona olisi ollut Hurmos tai Savo, niin melkoinen määrä kilometrejä säästyy, laski Kunnari.

Varsinais-Suomen paikallisessa Raision Loimu venytti etulyöntiasemaansa sarjan vanhetessa. Raisiolaisryhmä voitti kaksi viimeistä ottelua 3-0. Päävalmentaja Mika Rantanen kertoi, että hyvältä tuntui.

– Leirissämme kaikki uskovat tähän juttuun, mutta kovan työn takana tämä oli. Itseluottamus on hyvä. Me ei taivuta. Vaikeissa tilanteissa jaksetaan uskoa eikä anneta periksi. Sitä näissä peleissä tarvitaan, Rantanen kommentoi.

Vuoden 2001 jälkeen Loimu menee välieriin vasta kolmannen kerran.

– Meidän ei tarvitse muuttaa omassa pelissä mitään. Akaata vastaan on ollut tasaisia vääntöjä, ja me ollaan nyt kovempia kuin runkosarjassa, uskoo Rantanen.

Toisessa välieräsarjassa VaLePa kohtaa Savo Volleyn. Savo voitti puolivälierissä Karelian Hurmoksen 3-1.

Vantaa Ducks (runkosarjan 10.) ja KyKy-Betset (11.) pelasivat esikarsinnan varsinaisiin liigakarsintoihin joutumisesta. Ducks voitti ottelusarjan 3-2, joten se säästyy liigakarsinnoilta. KyKy pelaa karsinnoissa joko Lempo-Volleyta tai Oulun Kiskoa vastaan.

Miesten välierien ottelusarjat 30.3. alkaen:

VaLePa-Savo
Akaa-Loimu

Naisten välierien ottelusarjat 27.3. alkaen:

Puijo-Hämeenlinna
Pölkky-Kangasala

Kolmella voitolla loppuotteluun