Mestaruusliigassa on ylivoimainen ennakkosuosikki, mutta Savo Volley lähtee kaatamaan isoa kantoa

Sakari Mäkinen hyökkäsi Savon kolmen miehen torjuntaa vastaan vuoden 2022 finaaleissa. Kuva: Hannu Moilanen

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa välierät alkavat torstaina.

Paikoista loppuottelusarjaan kisataan kamppailuissa VaLePa – Savo Volley ja Akaa-Volley – Raision Loimu. Loppuottelupaikan saavuttaminen vaatii kolme otteluvoittoa.

VaLePa on nauttinut koko kauden ajan ykkössuosikin asemaa, eikä asetelma oli muuttunut sitten syksyn. Välieräsarjasta on luvassa kuitenkin erittäin kiintoisa, sillä vastaan tulee pelinsä löytänyt Savo Volley – VaLePan finaalivastustaja kahdelta viime keväältä.

Puolivälierissä VaLePa lähetti TUTO Volleyn kesälomalle voitoin 3-0 häviämättä erääkään. Sastamalassa ei lähdetä silti aliarvioimaan tulevaa haastetta.

– Savo Volleyn terveystilanne on ollut haastava, mutta joukkueen peli on pudotuspelien lähestyessä noussut uudelle tasolle. Savo Volleylla on kovat pelurit jokaiselle pelipaikalle, mutta niin on VaLePallakin, arvioidaan VaLePan leirissä.

Pudotuspelit ovat lisänneet kiinnostusta kotimaiseen lentopalloiluun oleellisesti. Jopa Veikkaus on herännyt ja julkaissut mestarivedon. Peliyhtiön listalla VaLePa nousee aivan ylivoimaiseksi mestarisuosikiksi (mestaruuskerroin 1,20). Akaan kerroin on 6,00, Loimun 13,00 ja Savon 14,00.

Timo Tolvasen valmentama Savo Volley kaatoi puolivälierissä Karelian Hurmoksen voiton 3-1.

– Ottelusarja oli kuluttava, joten henkistä ja fyysistä palautumista tarvitaan, Tolvanen sanoi ratkaisuvoiton jälkeen.

– Nyt on iso kanto kaadettavana. Olemme kuitenkin pystyneet osoittamaan, että pystymme pelaamaan hyvää lentopalloa ihan kaikkia joukkueita vastaan. Se täytyy pitää mielessä. Nyt lähdemme nauttimaan kevään mitalipeleistä, ja siellä tulee sitten se, mitä ansaitaan, valmentaja lisäsi.

Akaa-Volley löi puolivälierissä Kokkolan Tiikerit voitoin 3-1, ja Raision Loimu oli Hurrikaani-Loimaata etevämpi samoin lukemin.

Akaan ja Loimun välieräkohtaamisessa hakkuritaistelu on nousemassa päärooliin. Loimun viime kauden tehohakkuri Ali Fazli kantaa nyt Akaan värejä. Loimulla päähyökkääjänä taas häärää maajoukkuemies Joonas Jokela.

Puolivälieräesitykset kaksikolla olivat kihelmöivän tasaiset. Jokela teki 68 pistettä (teholukema +44) ja Fazli 67 (+32).

– Näissä pleijareissa se on vähän niin kuin tulos tai ulos. Meikäläisen homma on palloa tappaa. Kaksi viimeistä ottelua (puolivälierissä) pelattiin aika hyvää lentistä, Jokela kommentoi.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa välierät käynnistyivät maanantaina. Kahdella kotiottelulla aloittaneet Puijo Wolley ja Pölkky Kuusamo pitivät pintansa molemmilla kerroilla. Ottelusarjat jatkuvat lauantaina Hämeenlinnan Lentopallokerhon ja LP Kangasalan kotikentillä.

Lentopallon Mestaruusliigan välierät 2023

VaLePa-Savo
Akaa-Loimu

Puijo-Hämeenlinna 3-2, 3-1, voitot 2-0
Pölkky-Kangasala 3-1, 3-2, voitot 2-0

Kolmella voitolla loppuotteluun, häviäjät pronssiotteluun