Lentopallon Mestarien liigassa “suomalaisfinaali” kehitteillä

ZAKSA-libero Erik Shojin veli Kawika Shoji pelasi aikoinaan Tampereen Isku-Volleyssa. Kuva: CEV.eu

Tuomas Sammelvuon ja Eemi Tervaportin edustamat joukkueet ottivat keskiviikkona askeleen kohti lentopallon Mestarien liigan loppuottelua.

Sammelvuon valmentama ZAKSA Kedzierzyn-Kozle kaatoi välierien ensimmäisessä osaottelussa italialaisen Perugian. ZAKSAn kotiottelu päättyi erin 3-1.

ZAKSAn yleispelaaja Bartosz Bednorz oli ottelun pisteykkönen 23 merkinnällään.

– Meillä oli epäonnea toisen erän lopussa, mutta sen jälkeen näytimme taas, että pystymme selvittämään vaikeat tilanteet. Olen uskomattoman iloinen, Bednorz kommentoi.

Perugian huippupassari, lentopallon MM-kisojen parhaaksi pelaajaksi viime vuonna valittu Simone Giannelli harmitteli joukkueensa alavireistä esitystä.

– Vastustaja pelasi todella hyvin, me taas emme pystyneet pelaamaan omaa peliämme. Teimme liikaa virheitä. Jos haluamme välieriin, meidän on pelattava aivan toisenlaista lentopalloa, myönsi Giannelli.

Passari Tervaportin edustama Jastrzebski Wegiel puolestaan haki vierasvoiton turkkilaisesta Halkbank Ankarasta, niin ikään erin 3-1.

Huippupassari Benjamin Toniutti pyöritti tuttuun tapaan Jastrzebski Wegielin peliä. Tervaportti kävi vaihdosta kentällä kahdessa erässä.

– Odotimme kovaa ottelua, koska Halkbank ei juuri kotikentällään häviä. Saimmekin kokea vastustajan laadun, he todistivat, että heitä vastaan on vaikeaa pelata. He antavat syötöillään paljon painetta, Toniutti sanoi Eurovolley.tv:n suorassa lähetyksessä.

– Olemme tyytyväisiä tästä ensimmäisestä askeleesta, mutta edessä on fifty-fifty-tilanne ja aivan uusi ottelu, passari alleviivasi.

Tulokset merkitsevät sitä, että Sammelvuon ja Tervaportin puolalaisjoukkueet menevät loppuotteluun jo kahdella voittoerällä toisissa osaotteluissa. Toiset kamppailut käydään ensi viikolla.

Jos keskiviikkona hävinnyt joukkue voittaa toisen osaottelun erin 3-0 tai 3-1, finalisti ratkeaa ns. kultaisessa erässä.

Lentopallon naisten Mestarien liigan välierät VakifBank Istanbul – Fenerbahce ja Novara – Eczacibasi Dynavit Istanbul alkavat ensi viikolla.

Mestarien liiga on Euroopan tärkein seurajoukkuekilpailu. Loppuottelut pelataan Torinossa 20. toukokuuta.