Olli Kunnari palasi peliasuun lentopallon Mestaruusliigassa

Kuva: CEV.eu

Akaa-Volley joutui aloittamaan lentopallon miesten Mestaruusliigan välierät vajaamiehisenä.

Poissaolojen vuoksi päävalmentaja Olli Kunnarikin joutui vetämään peliasun ylleen. Kunnarin toistaiseksi viimeinen aktiivinen pelikausi oli 2019-20.

Akaa-Volleyn päävalmentajana Kunnari toimii toista kauttaan. Otteluvalmentajan pestin torstaina otti Ossi Heino.

Akaalta puuttui kokoonpanosta luottoyleispelaaja Greg Petty. Lisäksi tehohakkuri, runkosarjan pistepörssivoittaja Ali Fazli aloitti ensimmäisen Raision Loimu -ottelun vaihtopenkillä.

Aloituskokoonpanosta löytyivät harvemmin nähdyt nimet Jere Tikkala (yleispelaaja) ja Joel Itänen (hakkuri). Kuusikon täydensivät passari Anton Välimaa, keskitorjujat Sauli Sinkkonen ja Petteri Tyynismaa sekä yleispelaaja Mohammedreza Beyk. Liberon paikalla nähtiin Elijah Risso.

Haastavasta tilanteesta huolimatta Akaa pystyi kotihallissaan tasapäiseen esitykseen, mutta lopulta Loimu väänsi ottelun nimiinsä erin 3-2.

Kovassa vireessä oleva Loimu-hakkuri Joonas Jokela teki komeat 35 pistettä ja saavutti teholukeman +28.

Fazli kävi vaihdosta kentällä kolmessa erässä, joten vakava hänen tilanteensa ei ole. Itänen tuurasi miehekkäästi ja viimeisteli 24 pinnaa. Kunnari ei käynyt kentällä.

– Laitettiin kokoonpanoon sen varalta, että jotain sattuu, niin voidaan käyttää. Tarkoitus oli pysyä kuitenkin penkin puolella, Kunnari kommentoi ottelun jälkeen.

– Ottelussa meillä taso heitteli aika paljon, varsinkin hyökkäyksessä. Se oli isoin juttu. Hattua täytyy nostaa, (Itänen ja Tikkala) joutuivat kovaan paikkaan ja pelasivat hienosti, sanoi Kunnari.

Toisen välieräsarjan avauksessa ennakkosuosikki VaLePa jäi telineisiin, ja Savo Volley haki Sastamalasta voiton puhtaasti 3-0. Erät päättyivät pistein 25-20, 25-22 ja 25-23.

Savon runkosarjaesitys oli epätasainen, mutta pudotuspeleissä joukkue on löytänyt aivan uuden vaihteen. Torstaina vastaanotto ja kenttäpuolustus toimivat niin mallikkaasti, että hyökkääjien oli hyvä paukutella iskulyöntejä kenttään. Erityisen vahvoja hyökkääjiä olivat yleispelaajat Andrus Raadik ja Michael Michelau (molemmat 13 pistettä).

Kesken kauden hankittu passari Kevin Rodriguez on yksi Savo Volleyn kohentuneen tuloskunnon tekijöistä.

– Kevin on tuonut positiivisia asioita ja tiivistänyt joukkuetta, Savon valmentaja Timo Tolvanen sanoi.

– Meillä on kentällä johtaja, joka pystyy johtamaan peliä, mutta myös antamaan tilaa muille. On kyllä pelimies niin passipelissä kuin kaikessa muussakin. Ollaan saatu hitsattua joukkuetta kasaan aika sekavan alkukauden jälkeen, valmentaja lisäsi.

Miesten välierät jatkuvat perjantaina (VaLePa-Savo) ja lauantaina (Loimu-Akaa).

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa välierät käynnistyivät maanantaina. Kahdella kotiottelulla aloittaneet Puijo Wolley ja Pölkky Kuusamo pitivät pintansa molemmilla kerroilla. Ottelusarjat jatkuvat lauantaina Hämeenlinnan Lentopallokerhon ja LP Kangasalan kotikentillä.

Naisten liigakarsinnassa kohtaavat liigan Arctic Volley ja 1-sarjan voittaja Joen Juju. Arctic voitti ensimmäisen ottelun keskiviikona 3-0 ja toisen torstaina 3-1. Ottelusarja ratkeaa kolmella otteluvoitolla.

Lentopallon Mestaruusliigan välierät 2023

VaLePa-Savo 0-3, voitot 0-1
Akaa-Loimu 2-3, voitot 0-1

Puijo-Hämeenlinna 3-2, 3-1, voitot 2-0
Pölkky-Kangasala 3-1, 3-2, voitot 2-0

Kolmella voitolla loppuotteluun, häviäjät pronssiotteluun