Lentopallovalmentaja Ojaniemi Nurmon Jymyyn

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaavan Nurmon Jymyn uusi päävalmentaja on Patrik Ojaniemi.

Jymy tiedotti perjantaina, että Ojaniemen kanssa on tehty kaksivuotinen sopimus, johon kuuluu lisäksi vuoden optio.

Ojaniemi on Jymyn liigajoukkueelle JymyVolleylle jo kolmas päävalmentaja sitten viime syksyn. Juuri liigakauden alla Jymyn ja Kari Raatikaisen tiet erkanivat, ja Aleksi Mutka otti pestin pika-aikataululla vastaan.

Mutkan alaisuudessa Jymy taisteli hyvin, muttei pystynyt välttämään runkosarjan jumbosijaa. Kausi päättyi kuitenkin kunniallisesti, sillä nurmolaisjoukkue löi runkosarjassa kymmenenneksi sijoittuneen Arctic Volleyn esikarsinnassa ja lähetti rovaniemeläiset varsinaisiin liigakarsintoihin.

Ojaniemi tulee Jymyyn Vaasan Kiistosta. Kiistossa hän valmensi yli vuosikymmenen ajan ja luotsasi päättyneellä kaudella naisten 1-sarjajoukkuetta.

– Minulla on halu mitata osaamistani, ja koen olevani oikea henkilö tehtävään, Ojaniemi sanoi Jymyn tiedotteessa.

Nurmon Jymyllä on yksi Suomen suurimmista lentopallo-organisaatioista, ja Ojaniemen mukaan sen tulee näkyä.

– Jymy on iso seura, joka haluaa mennä eteenpäin. Se ansaitsee menestyvät edustusjoukkueet. Haluan tuoda Jymyyn yhteisen pelitavan, joka ulottuu myös farmijoukkueeseen ja ylempiin (junioreiden) ikäluokkiin. Tämä vaatii toki yhteistä tahtoa seuran kaikilta valmentajilta, Ojaniemi huomauttaa.

Mutkan seuraavasta ura-askeleesta ei ole vielä tietoa. Hän kokee ensimmäisen liigavalmentajakauden hyödylliseksi.

– Tunsin ylpeyttä siitä, että pelaajat eivät antaneet periksi, vaan tekivät kaikkensa kauden loppuun saakka. Nautin valmentamisesta todella paljon ja pääsin kokemaan vahvasti haasteiden ja onnistumisien tunteita, sanoo Mutka.

– Valmentajana turvauduin ympärillä oleviin ammattilaisiin, joilta sain kauden aikana paljon apua ja ajatuksia valmennukseen. Tällaisessa ympäristössä kehitys valmentajana on ollut väistämätöntä, Mutka näkee.

Vaikka lentopallokausi on vielä meneillään, valmentajarintamalla on tapahtunut paljon.

Arctic Volley: Arctic ja päävalmentaja Avo Keel päättivät sopimuksensa. Arctic pelaa karsinnat Jukka Mäkihannun alaisuudessa, ja ensi kaudella ohjat ottaa Jukka Lehtonen.

LP Kangasala: Arttu Keränen teki jatkosopimuksen Kangasalle.

KyKy-Betset: Lentopallon miesten Mestaruusliigan jumbo vaihtoi valmentajaa kesken karsintarupeaman. Eduard Venskin tilalle nimitettiin Jukka Tuovinen. KyKy ottaa karsinnoissa mittaa 1-sarjan voittajasta.

Karelian Hurmos: Matti Alatalo siirtyy Bundesliigaan ja Dürenin joukkueen päävalmentajaksi.